Povijesna pobjeda Vojvodine

Vaterpolisti Vojvodine prvi put su u povijesti svladali ekipu Partizana u seniorskoj konkurenciji. Novosađani su u svom bazenu u 12. kolu Regionalne lige u srpskom derbiju nadigrali crno-bijele i zabilježili važne bodove za opstanak u regionalnom nadmetanju. Teška i većim dijelom neizvjesna utakmica pripala je Vojvodini, koju je s klupe vodio pomoćni trener Andor Šulc, jer je Vladimir Cukić bio kažnjen.
Obećali su igrači Vojvodine da će dati sve od sebe i vjerovali da mogu konačno savladati Partizan. Do sada su nekoliko puta bili nadomak, ali nisu imali dovoljno snage, a sada su ispunili obećanje. U duelu dvije odlične obrane više želje, snage i sportske sreće imala je ovoga puta Vojvodina. Na golu je i ovoga puta imala odličnog Radoslava Filipovića, kao i šuterski raspoložene Dragoljuba Rogača i Kristijana Šulca.
Partizan je prednost imao jedino na početku utakmice, ali je onda uslijedila serija od 3: 0 Vojvodine za vodstvo od 3: 1 na kraju prvog dijela. Početkom druge dionice Miloš Maksimović je iz peterca povisio na 4: 1, a onda su somaći propustili priliku sa igračem više povedu sa 5: 1. Ubrzo je stigla kazna Partizanovih igrača, koji su pogocima Ognjena Stojanovića iz peterca i Filipa Radojevića s igračem više prišli na gol razlike – 4: 3. To je bio i rezultat prvog poluvremena. U nastavku Partizan je zaigrao mnogo agresivnije u obrani, ali nije se predavala Vojvodina. Prvo se obranila s dva igrača manje, pa povela s 5: 3, da bi agilni gosti upse da dođu do izjednačenja na minutu prije kraja trećeg perioda golom Marka Jankovića. Uspjeli su Novosađani u finišu ipak da golom Rogača izbore minimalnu prednost.
A onda u posljednjoj dionici krenuli su domaći igrači na sve ili ništa. I pored dobre obrane gostiju uspjeli su tri puta savladaju Lazara Dobožanova, a da pri tom ne prime nijedan pogodak. Disciplinirano u obrani i sigurno u npadau odigrala je Vojvodina posljednju dionicu i zasluženo došla do povijesne pobjede.

trig_osig