Pobjede favorita

Završeno je prvo kolo nove sezone Regionalne lige. U A1 ligi večeras su odigrane tri utakmice. Mladost je uvjerljivo u svom bazenu svaldala splitski Mornar rezultatom 18:6 (5:2, 4:0, 5:3, 4:1). Žapci su se već u prvoj četvrtini odvojili i njihova prednost je do kraja rasla. Zagrepčane je predvodio novopridošli Alexander Brant Bowen. Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država u svom prvom nastupu za aktualnog prvaka postigao je četiri pogotka. U stopu ga je slijedio Rumunj Cosmin Radu koji je tri puta poslao loptu iza protivničkog vratara. Najefikasniji u redovima mornara bio je Slavko Ćalić koji je postigao polovinu pogodaka svoje momčadi.

U Dubrovniku je Jug Adiratic osiguranje još uvjerljivije krenuo u novu sezonu. U Gružu je nastradala Budva rezultataom 23:9 (5:1, 6:4, 7:2, 5:2). Paulo Obradović, povratnik u redove Juga, bio je najraspoloženiji za postizanje pogodaka. Bivši hrvatski reprezentativac pet puta se upisao na listu strijelaca. S druge strane najbolji u momčadi povratnika u A1 ligu bio je Splićanin Nikola Milardović s četiri pogotka.

Aktualni prvak Srbije u svom bazenu je ugostio Primorca. Šabac nije dopustio nikakvo iznenađenje te je slavio rezultatom 15:6 (3:2, 3:1, 5:1, 4:2). Najbolji među domaćinima bili su Đorđe Vučinić i Petar Velkić koji su po tri puta bili precizni. Isto toliko pogodaka postigao je Miroslav Perković u redovima kluba iz Kotora.

Najzanimljivu utakmicu u A2 ligi gledali smo u Novom Sadu. Vojvodina je tijesno slavila protiv Valjeva rezultatom 9:8 (2:1, 2:2, 2:3, 3:2).  Domaći sastav se u posljednjoj četvrtini odvojio na dva pogotka prednosti, međutim novi član Regionalne lige nije se predao te su gosti u posljednjih deset sekundi mogli do izjednačenja.

Domaći sastavi su u preostale četiri utakmice imali polovičan učinak. Solaris i Zadar 1952 u svojim bazenima su opravdali uloge favorita. Šibenčani su bili bolji od Cattara rezultatom 16:4, a Zadrani su u hrvatskom dvoboju svladali Medveščak rezultatom 14:10. U ostalim dvobojima slavile su gostujuće momčadi. Radnički je u Makarskoj uvjerljivo svladao domaćeg Galeba rezultatom 8:18. U Nišu se igrao posljednji susret prvog kola. Riječko primorje bilo je bolje od Naisa rezultatom 8:10.