Pobjede Mladosti, Partizana i Mornara

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Crvenu Zvezdu na domaćem bazenu i upisali nova tri boda u Regionalnoj vaterpolo ligi. Žapci su slavili rezultatom 16:6 što je treća uvjerljiva pobjeda u isto toliko kola. Najbolji strijelci kod domaćina bili su Konstantin Harkov, Lovre Miloš i Luka Bukić s po tri gola.

Ušli smo dobro u utakmicu, nametnuli naš ritam i mislim da je od samog početka sve bilo jasno. Bilo je pitanje samo održavanja rezultata, a opet ću ponoviti da smo do sada igrali s objektivno lošijim ekipama. Pravi ispiti i prave utakmice tek sada slijede ali ovo je u svakom slučaju stimulans za dalje!” – izjavio je nakon utakmice trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je u utakmicu ušla odlučno, a prvi gol gosti su zabili tek sredinom druge četvrtine iz peterca. Uz dobru igru u napadu pobjedi je znatno pridonio i raspoloženi vratar Mladosti, kapetan Ivan Marcelić koji je utakmicu završio s 12 obrana.

Na Banjici Partizan je svladao Šabac rezultatom 11:9. Prvak Srbije doživio je drugi poraz u tri kola, dok je Crno-belima ovo bila prva pobjeda u novoj sezoni. Ovim ishodom Partizan je prestigao Šabac i zasjeo je na peto mjesto na ljestvici.

Posljednji prvoligaški ogled održao se u Splitu, gdje je Mornar Brodospas dočekao Budvu Budvansku rivijeru. Splićani su u prethodnim kolima doživjeli dva poraza, isto kao i njihov suparnik. U derbiju začelja slavili su Mornari rezultatom 10:6 te su time ostavili crnogorsku momčad na dnu ljestvice kao jedinu momčad bez osvojenog boda.

Nakon tri odigrana kola na vrhu tablice su Jug Adriatic osiguranje i Mladost s maksimalnim učinkom. Slijede ih dva Jadrana s po jednim porazom, a nakon njih idu momčadi s po dva poraza.

Raspored četvrtog kola:

Jadran Carine – HAVK Mladost

Primorac – Budva BR

Šabac – Jug Adriatic osiguranje

Jadran Split – Partizan

Crvena zvezda – Mornar BS