Pobjede Juga, Jadrana i Crvene zvezde

Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisao je novu pobjedu u Regionalnoj vaterpolo ligi. U šestom kolu nastradao je Partizan rezultatom 6:18 (1:2, 1:5, 2:6, 2:5).

Večeras je veliku utakmicu odigrao Hrvoje Benić. Nakon kratke šuterske apstinencije vratio se u velikom stilu i predvodio je svoju momčad do pobjede postigavši pet pogodaka. U stopu ga je pratio Daniil Merkulov koji je četiri puta poslao loptu u protivničku mrežu. Alex Papanastasiou i Luka Lozina po tri puta upisali su se među strijelce, a po jedan pogodak dodali su Luka LončarFilip Kržić i Xavi Garcia.

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine nadigrali su večeras ekipu Budve 12:6 (  4:2, 4:0, 1:2, 3:2 ). Izabranici Petra Radanovića došli su do četvrte pobjede sjanom igrom, a Budvani su pružili solidan otpor. Tijekom utakmice prvi put je testirana oprema (slušalice) za komunikaciju sudaca.
Jadranaši su šutirali ukupno 30 puta, a Budvani 33 koji su imali i peterac. Novljani su tri puta šutirali iz kontre i upisali sedam izgubljenih lopti, a gosti jednu kontru i deset izgubljenih lopti. Jadran je deset puta osvojio loptu, dok je Budva to uradila za tri manje.
Kotorski Primorac poražen je od Crvene zvezde rezultatom 9:11 (2:3, 2:4, 2:1, 3:3). Marko Janković ponovo se pokazao ključnim čovjekom za momčad iz Beograda. Večeras je odveo Crveno-bele do pobjede postigavši četiri pogotka. Ovom pobjedom Beograđani su skočili na četvrto mjesto ljestvice, dok je Primorac pao na šesto.
Najzanimljivija utakmica odigrana je u Šapcu, gdje su domaćini odigrali neriješeno s Mornarom. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 12:12.
Nakon šest kola stanje na vrhu ljestvice je nepromijenjeno. A1 ligu predvode Jug i Mladost. Treći je Jadran Carine, dok je Splitski imenjak pao na peto mjesto.