Šabac u poslednjoj sekundi do pobede

Vaterpolisti Šapca, aktuelni šampioni Srbije, prekinuli su seriju loših rezultata u regionalnom takmičenju, pošto su u derbiju osmog kola, poslednjeg u ovoj godini, pobedili Crvenu zvezdu 10:9 (2:4, 4:1, 2:2, 2:2) i to pogotkom Marka Radulovića u poslednjoj sekundi. Pri rezultati 9:9 golman Radoslav Filipović je bacio loptu ispred gola gostiju, a Radulović je u odbojkaškom stilu promenio pravac lopti koja je završila u mreži. U ovom kolu odigrana su još dva derbija, hrvatski i crnogorski. Jug je pobedom protiv Mladost od 14:10 zadržao maksimalan učinak i sada je usamljen na vrhu tabele, dok je trećeplasirani Jadran iz Herceg Novog savladao Primorac 16:10.

Zvezda je bolje otvorila meč u Šapcu i već u prvom minutu je povela, ali je ubrzo domaćin izjednačio. Nešto kasnije su gosti preko Danila Adžića i Miloša Vukičevića poveli 3:1, a na kraći odmor su otišli sa vođstvom od 4:3. Sa dva gola bivšeg igrača Zvezde, Dušana Vasića, Šabac je izjednačio na isteku 11. minuta, da bi potom Đorđe Vučinić doneo prvo vođstvo domaćem timu. Do kraja poluvremena postignuta su još dva gola, a Šabac je sjajno otvorio drugo poluvreme.

Posle dva minuta igre u trećem periodu Šapčani su preko Vučinića i Radulovića stigli do 8:5, a sredinom te četvrtine bilo je 9:6. U poslednjoj sekundi treće četvrtine Veljko Tankosić je smanjio zaostatak, da bi Petar Kasum svojim drugim golom, tri minuta i 50 sekundi pre kraja, vratio nadu Zvezdi (9:8). Minut kasnije je Ivan Gusarov izjednačio i činilo se da će šampion i vicešampion Srbije podeliti bodove. Međutim, Šabac je uz dosta reće stigao do pobede, prve posle šest utakmica bez trijumfa.

Izvor: Vaterpolo vesti