Uzbudljiv kraj prvog dijela sezone

Neizvjesno! – tako bi se jednom riječju opisalo posljednje kolo Regionalne lige u 2017. godini. Naime, nakon ovog 7. kola slijedi pauza do 10. siječnja zbog reprezentativnih obveza i nacionalnih kupova.

Kolo je počelo remijem i to dvostrukim. Prvo su u bazen na Poljudu uskočili igrači POŠK-a i Jadrana ST i odigrali 7:7. Kod POŠK-a Marko Elez, a kod Jadrana Zvonimir Butić i Ante Visković postigli su po dva pogotka. POŠK na pauzu odlazi kao šestoplasirani dok mu Jadran puše za vratom s bodom manje.

Drugi remi postignut je na bazenu uz Savu gdje je Mladost dočekala Jadran Carine u izravnom dvoboju za drugo mjesto TRVL-a. Počeli su gosti odlično, vodstvom 3:0, ali Žapci se bude, nadoknađuju zaostatak koji na kraju rezultira podjelom bodova koje više odgovara Mladosti obzirom da kraj godine dočekuju na drugom mjestu s 2 boda prednosti nad Novljanima.

Subotnji program otpočele su momčadi Budve i Juga CO. Očekivano ali teže od planiranog Jugaši su nadigrali Budvane s 12:8 ( nakon sirene za kraj 3. četvrtine na semaforu je pisalo 8:8).Istaknuo se Viktor Rašović s 5 te Luka Lozina s 3 postignuta pogotka.

Crvena zvezda je na domaćem terenu ugostila Šabac, trećeplasiranu momčad donjeg doma Lige. U neizvjesnoj utakmici Zvezda je došla do pobjede i ostala jedina neporažena momčad u A2 ligi. Tankosić, Njegovan i Stojanović su sa dva pogotka bili najefikasniji kod pobjednika, dok je kod gostiju Trkulja postigao tri.

U borbi za 4 poziciju, posljednju koja vodi na final four Regionalne lige, sastali su se Partizan i Mornar BS. Splićani su, u ulozi gosta, na Banjici odnijeli pobjedu i 3 iznimno važna boda za daljnji tijek natjecanja te se pozicionirali na 4 mjesto tablice. Filip Janković i Ivan Živković su postigli po 3 pogotka za svoje momčadi.

U utakmici dviju momčadi sa začelja tablice, Primorja i Primorca, Riječani su bili uspješniji te zadržali bodove na Kantridi. Pobjedom su otišli na 6 bodova i 8. mjesto dok su Primorac i Budva na začelju s 3 osvojena boda iz 7 utakmica.

U posljednje dvije utakmice kola dvije sigurne pobjede domaćina. Medveščak je pobijedio Solarisa 8:6 iako je vodio sa 7:1 i pri tom istom rezultatu imao 3 igrača više za odlazak  na +7. Uslijedilo je opuštanje gdje su Šibenčani vidjeli šansu ali su se Medvjedi trgnuli i mirno priveli utakmicu kraju.

Cattaro je zatvorio ovogodišnji dio natjecanja pobjedom nad Zadrom 12:6 (2:1, 3:2, 3:1, 4:2). Nebojša Vušković i Željko Dončić s jedne te Ivan Vrbnja s druge strane postigli su po 4 pogotka. Cattaro zauzima 5. mjesto dok je Zadar na dnu ljestvice zajedno sa Solarisom bez osvojenog boda.