Jadranaši poraženi u derbiju od Mladosti

Kaže poslovica da dva loša ubiše Miloša, ali u Splitu su sada dva Miloša “ubila” Jadran. Miloš Ćuk i Lovre Miloš zabili su ukupno pet golova u pobjedi Mladosti, no daleko od toga da je Jadran bio loš u ovoj “poslovici” i da ih je Mladost “ubila”. Bio je to dvoboj ravnopravnih rivala u kojemu su odlučile nijanse, ovaj su put prevagnule na stranu zagrebačke momčadi.

Utakmica je riješena kada je Petković četiri minute prije kraja zabio za 9:6, a samo napad prije Jadran je imao priliku doći na 8:7, no nisu iskoristili situaciju s igračem više (realizacija igrača više ukupno samo 2 od 12).

– Nije lako izgubiti, ali čestitam igračima koji su se borili. Imali su na golu Marcelića u super izdanju, to ih je držalo u igri. Ne mogu biti zadovoljan porazom, bilo je grešaka pogotovo u završnici gdje smo imali par šuteva da se vratimo. Pokušat ćemo to ispraviti do utakmice u utorak u Ligi prvaka opet protiv njih – rekao je trener Jadrana Ivan Asić.

Mladost je povela golom Kharkova u drugoj minuti, a potom je Jadran imao tri prilike s igračem više, ali su prvu četvrtinu okončali bez gola.

Konačno su jadranaši uspjeli “probiti” Marcelića u četvrtom pokušaju s igračem više na startu druge četvrtine, za 1:1 zabio je Marin Delić, a onda je Boris Popović šraubom zabio za vodstvo Jadrana od 2:1.

– Pope, Pope, Pope… – orilo se tribinama iz grla Jadranove djece, nekima od njih je i rečeni Boris Popović trener. Reaktivirao se igrački ovu sezonu, inače je trener u klubu, a izvukao ga je trener Ivan Asić iz “naftalina” zbog ozljede prvog centra Ivana Krapića i pogodio.

No, Mladost je onda s dva uzastopna gola Lazića i Ćuka, oba s igračem više, vratila prednost.
Od 3:3 dvije minute do kraja treće četvrtine Mladost je napravila seriju 3:0 i povela 6:3 na početku treće četvrtine, jadranaši su dalje lovili taj zaostatak, ali nisu uspijevali.

– Nismo imali tečnosti s igračem više, a onda se uvukla i nervoza, kad ne uhvatiš taj ritam odmah u početku, kasnije je teško – kazao nam je jadranaš Željko Kovačić.

Bila je ovo zanimljiva, čvrsta utakmica i nedvojbeno odlična najava za “reprizu” u utorak kada će ova dva rivala igrati opet u Splitu, ali utakmicu 3. kola Lige prvaka, utakmica počinje u 19 sati.

Izvor: slobodnadalmacija.hr