Počeo je turnir dječaka do 16 u Budvi

Počeo je turnir dječaka do 16 u Budvi

Utakmicama 1. kola u Budvi je počeo Final 10 turnir Regionalne lige. Ukupno je 10 momčadi podijeljeno u dvije skupine od po pet sastava.

U prvom kolu je najneizvjesnije bilo u srazu Jadrana iz Herceg Novog i šabačke Save. Završilo je 12:10 za dječake iz Srbije u čijim se redovima istaknuo Luka Urošević s 4 gola. Momčad iz Šapca je vodila cijelo vrijeme, od početnih 3:0 pa do 11:6 početkom zadnje četvrtine, a što je bila i najveća prednost. Međutim, mladi Novljani su stigli na samo gol zaostatka (11:10 za Savu) dvije i pol minute do kraja. S ovim se rezultatom ušlo i u zadnju četvrtinu, da bi tada Sava postigla gol za pobjedu, 50-ak sekundi do kraja.

Najuvjerljiviju pobjedu je odnijela Budva. Domaćin je svladao beogradsku Palilulu čak 22:5. Samo u drugoj četvrtini je bilo 9:0 za Budvane.

Dva hrvatska kluba su doživjela uvjerljive poraze. Od splitskog Jadrana je bolji bio kotorski Primorac 12:7. U poluvremenu je bilo 5:2 za Kotorane, da bi Splićani uspjeli izjednačiti na 5:5 sredinom treće četvrtine. Presudna je ipak bila zadnja dionica koju je Primorac dobio 5:1.
Momčad Banjice iz Beograda je dobila sve četvrtine protiv Mladosti i to uvjerljivo, pa je na kraju bilo +7 za Banjicu ili 17:8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *