Budva i Banjica u finalu

Budva i Banjica u finalu

U Budvi je okončan pretposljednji natjecateljski dan na Final 10 turniru RVL za dječake do 16 godina, ali ujedno posljednji dan natjecanja po skupinama.
Na osnovu odigranom po grupama, poznato je da će se u nedjelju za pobjednika turnira i zlatnu medalju boriti domaćin Budva i Sava iz Šapca odnosno pobjednici skupina B i A.

U skupini A je prvo mjesto osvojila beogradska Banjica s 11 bodova ispred Save iz Šapca koja je osvojila dva boda manje.
Banjica nije imala puno problema protiv reprezentacije Slovenije 15:6, a isto vrijedi i za Šapčane neovisno tomu što su oni odigrali dvije utakmice. No, obje su bile protiv najslabijih momčadi u skupini. Sava je pobijedila prvo Sloveniju 14:6, a zatim i zagrebačku Mladost 11:3.

U skupini B se do trećeg mjesta probio sastav Palilule iz Beograda i to zahvaljujući dvijema subotnjim pobjedama. Prvo protiv kotorskog Primorca 18:17 u tzv. ruletu peteraca, a onda značajno lakše i uvjerljivije protiv splitskog Jadrana, 15:11.

Posljednja utakmica subotnjeg programa ujedno je bio derbi za pobjednika B skupine, a sastali su se domaćin Budva i zagrebački Medveščak. Do tog trenutka s po 9 bodova dva izjednačena sastava. Domaćin je slavio pobjedu 9:6, a time i nedjeljno finale.
Za treće mjesto će se nadmetati Medveščak i Sava iz Šapca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *