Slavlje domaćina u Budvi

Slavlje domaćina u Budvi

Slavljem domaćih tribina završeno je Final 10 turnir RVL za igrače do 16 godina u Budvi. Naime, pobjednički je pehar pripao sastavu Budve koja je slavila u finalu nad beogradskom Banjicom 9:8.

Nedjelja je naime bila dan konačnih ‘obračuna’, susreta za konačan poredak. U finalu je Banjica bila bolja momčad praktički tri četvrtine. Domaćin je uostalom prvi put poveo tek sekundu prije kraja treće četvrtine (6:5). Sredinom zadnje dionice Budva je prvi put povela s dva gola razlike (8:6 i 9:7). Gosti su uspjeli smanjiti na 9:8 tek 1.10 minuta do kraja, ali se na njihovu žalost rezultat više nije mijenjao.

U susretu za treće mjesto i broncu, Sava iz Šapca je bila bolja od zagrebačkog Medveščaka (9:7). Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Sava rezultatski pobjegla Zagrepčanima na nedostižnu prednost, 9:5.

Peto je mjesto pripalo Jadranu iz Herceg Novog koji je u najefikasnijoj utakmici dana svladao beogradsku Palilulu 19:13.

Na začelju, Mladost je za 7. mjesto bila bolja od kotorskog Primorca (9:8), dok je 9. mjesto pripalo splitskom Jadranu koji nije imao problema protiv reprezentacije Slovenije (18:9).

Za najboljeg vratara turnira proglašen je Nikola Batoš iz Medveščaka, dok je najbolji igrač Luka Dragović iz pobjedničkog sastava Budve. Trofej za fair-play pripao je Jadranu iz Herceg Novog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *