U četvrtak F 10 turnir za dječake do 16 godina

U četvrtak F 10 turnir za dječake do 16 godina

Približava se kraj ljeta. S prvim malo jačim kišama, ali i ponešto nižim temperaturama jesen naviješta svoj dolazak, a u našem sportu to između ostalog znači i približavanje početka regionalnih liga. Kako Premier tako i A1 lige. No, prije nego što krenu seniori, vodu u bazenu će uzburkati mlađi uzrasti.

U Crnoj Gori, točnije u Budvi, u četvrtak, 12. IX. Počinje turnir 10 momčadi Regionalne lige za dječake do 16 godina odnosno rođene 2008. godine i mlađe. Klubovi su podijeljeni u dvije skupine.

Skupina A – Banjica Beograd, Sava Šabac, Jadran Herceg Novi, Mladost Zagreb i reprezentacija Slovenije

Skupina B – Palilula Beograd, Budva, Medveščak Zagreb, Jadran Split i Primorac Kotor

Prvi se dio igra klasičnim ligaškim sustavom ili svaka momčad protiv svakog suparnika u skupini. Na osnovu osvojenog mjesta u skupini, zadnjeg dana natjecanja, u nedjelju, 15. IX. slijede utakmice za konačan poredak, a u odnosu na prethodno osvojeno mjesto u skupini.
Konkretnije, prvoplasirani iz A skupine protiv najboljeg iz B skupine za prvaka, te redom A2-B2 za treće mjesto, A3-B3 za peto mjesto, A4-B4 za sedmo mjesto i jasno A5-B5 za deveto mjesto na turniru.

Po završetku turnira, osim medalja za tri najbolja sastava podijelit će se i pehari za najboljeg vratara, najboljeg igrača i pokal za fair-play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *