Sedam golova Skejića, ali pobjeda Budvana

Sedam golova Skejića, ali pobjeda Budvana

Drugi dan nadmetanja u Budvi, na Final 10 turniru RVL za igrače do 16 godina donio je, za razliku od prvog dana kada je doduše i bilo manje utakmica, nekoliko vrlo neizvjesnih susreta.

Dokazala je to već prva utakmica dana u kojoj je beogradska Banjica pobijedila hercegnovski Jadran u A skupini boljim izvođenjem peteraca (19:18). Beograđani su poravnali na 14:14 u zadnjoj minuti, točnije 35 sekundi prije kraja.

U skupini B je samo jedan gol odredio pobjednika u utakmici Medveščaka i beogradske Palilule. Slavili su Zagrepčani 6:5 golom tri i pol minute do kraja.

Neizvjesno je bilo i u posljednjoj utakmici dana, ‘sudaru’ splitskog Jadrana i domaćina turnira Budve. Mladi Budvani su bili puno bolji u prvoj polovici susreta u kojem su stalno vodili, pa i s 4 gola prednosti (7:3 i 8:4). Jadranaši su u trećoj dionici uspjeli ‘uhvatiti val Budvana’ i izjednačiti, te se u zadnjih osam minuta ušlo s egalom (12:12). Početkom zadnje četvrtine, Jadran je prvi put poveo (13:12), sredinom te dionice i drugi put (14:13), da bi 18 sekundi do kraja dosuđen peterac za Budvu koji je u pogodak pretvorio Stefan Kruta.

Prvi igrač utakmice bio je pak jadranaš Nardo Skejić s postignutih čak 7 golova ili točno polovicom svih pogodaka Splićana!

Ipak, bilo je jasno i utakmica u kojima se pobjednik dosta rano znao, a najviše je to do izražaja došlo u susretu Jadrana iz Herceg Novog i reprezentacije Slovenije. Crnogorska je momčad slavila 21:12. Kod pobjednika su svi igrači izuzev vratara zatresli mrežu Slovenaca, a najviše je to činio Dimitrije Milić – čak 4 puta.

U srazu dva crnogorska kluba, Budva je bila znatno bolja od Primorca (13:4). Nakon prve četvrtine je već bilo 7:1.

Banjica je bila bolja od Šapčana iz Save, 10:6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *