Novljani sezonu otvorili pobjedom

Novljani sezonu otvorili pobjedom

Zaželjeli su se očigledno navijači, barem u Herceg Novom, ali nadamo se i drugdje, vaterpola i klupskog nadmetanja. Premijerna utakmica Premier lige u sezoni 2024./25., derbi 1. kola privukao je na otvoreni bazen u Škveru vrlo lijepu brojku gledatelja. Gotovo pa je sve bilo popunjeno, ljudi su stajali i na galeriji iza gola, sve u svemu sjajan dekor. Domaćinima vjerojatno i još ljepši nakon utakmice u kojoj su zasluženo slavili protiv bitno ojačane Mladosti koja slovi za jednog od favorita ovog natjecanja. Uostalom, baš kao i Jadran m:tel HN.

Jadranaši su odigrali svoju igru. U obrani čvrsti presing pa brzo povlačenje u zonu, ali i strpljiv napad. Navodno su to znali i Zagrepčani, ali unatoč tomu nisu pronašli ‘protulijeka’. Novljani su vrlo brzo poveli relativno visoko, s tri gola razlike (4:1), a seriju pogodaka otvorio je najstariji – Aleksandar Ivović. Imali su Novljani tri pogotka prednosti i u drugoj četvrtini, 6:3 i 7:4. S druge se strane Mladost mučila i obrambeno i napadački. U obrani nisu znali parirati igraču više domaćina koji je sredinom druge četvrtine bio 5-6. U napadu Mladosti još veći problemi. Igrač više je često za Zagrepčane bio problem previše. U biti, upravo je taj segment igre bio vjerojatno i presudan jer na kraju susreta Mladost je imala realizaciju igrača više tek 2-13. Sve jasno.
Zagrepčani su uspjeli smanjiti pred kraj druge četvrtine (golovima Buljubašića i Bašića) na 7:6 u korist domaćina.

U trećoj dionici vrlo malo pogodaka, a sva tri su postignuta u zadnjih manje od dvije minute igre. Tada je Mladost nakon početnih 1:1, opet poravnala. Josip Vrlić za 7:7 odnosno F. Lazić iz peterca za 8:8. Rezultat uoči zadnjih osam minuta.

Tu dionicu je i opet bolje otvorio Jadran m:tel koji je golovima Vučurovića i Sladovića poveo 10:8. Buljubašić je smanjio 4 minute do kraja (10:9), a zatim Žapci ne uspijevaju postići pogodak ni s dva igrača više. Zato malo manje od dvije minute do kraja, Dmitrij Holod zatvara priču pogotkom za 11:9 i zaslužen trijumf domaćina.

Foto: Jadran M:tel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *