Prva pobjeda Primorca

Prva pobjeda Primorca

Prvak Crne Gore i sudionik Lige prvaka izborio je u 2. kolu Premier lige prvu pobjedu u ovom natjecanju. U bazenu u Budvi gdje su bili domaćin suparniku iz Rijeke, momčadi Primorja EB, kotorski Primorac je osvojio prva tri ovosezonska boda.

Iako je Primorac poveo brzo i relativno visoko (3:0 nakon nepune četiri minute, golovima Nikole Brkića, Save Ćetkovića i Gruzijca Nike Šušiašvilija iz peterca), ostatak utakmice nije ni približno izgledao za Kotorane tako jednostavan kakav je možda početak sugerirao.

Riječani su uspjeli smanjiti vrlo brzo, na gol zaostatka (3:2) do konca prve četvrtine. Primorje EB će zapravo do kraja susreta stalno ‘disati’ za ramenima Primorca, odnosno dolaziti na pogodak zaostatka. Iako, nisu nikada i izjednačili.

Početkom treće četvrtine je Primorac poveo ponovo s tri pogotka prednosti (8:5), ali Primorje EB je sačuvalo jednu osobinu koja ih krasi još iz prošle sezone. Taj mladi sastav je skoro pa nemoguće uplašiti, natjerati na predaju, oslabiti im borbeni duh neovisno rezultatu na semaforu. Jednostavno, oni se ne predaju. To su pokazali i sada kada su uspjeli i opet doći na gol minusa (8:7) već u istoj, trećoj četvrtini.

Neizvjesnost se protegnula i na cijelu zadnju dionicu u kojoj su Riječani stalno dolazili na gol zaostatka, a posebno to vrijedi za posljednje dvije minute. Karlo Babić je naime za Primorje EB, iz akcije s brojčanom prednošću, smanjio na 12:11 i time utakmicu ostavio sasvim otvorenom. Sijevali su napadi s jedne i druge strane. Dva šuta Kotorana, tri pokušaja Riječana, ali mreže su ostale netaknute, te bodovi odlaze u Kotor.

Foto: VK Primorac/Krsto Vulović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *