Sažetak 2. kola Premier lige

Sažetak 2. kola Premier lige

Kako je počelo, izgleda da bi ove sezone u Premier ligi mogli imati po jedno veliko iznenađenje u kolu. U prvoj se rundi ili kolu za iznenađenje pobrinulo riječko Primorje EB koje je svladalo Radnički u Kragujevcu. U 2. kolu, lagani šok u Šapcu. Šok za goste jer ondje je domaćin slavio protiv kluba iz Lige prvaka, silno ojačanog Jadrana m;tel iz Herceg Novog.

Eliksir za Šabac

Eliksir je slatka tekućina koja se zna koristiti u medicini. Za vaterpoliste Šabac Elixira, subota je stvarno bila slatka. Njihovi gosti iz Herceg Novog su zato ispili čašicu gorkog pelina. Pobjeda Šabac Elixira nad Jadranom m;tel je ipak iznenađenje kola, ma koliko potentna bila srpska momčad, Novljani su slovili za favorita ovom dvoboju.Tako je nekako i počelo. Start druge četvrtine, 2:0 vodstvo gostiju, a obilježje cijele utakmice je bio malen broj pogodaka. Baš po ukusu mnogih, zapravo svih trenera. Još do dvije minute prije kraja druge četvrtine bilo je dva razlike za goste (1:3). Domaćin se počeo buditi, izjednačio je, ali se na ‘veliki odmor’ ipak otišlo s prednosti gostiju. Unatoč vodstvu (istina minimalnom), jedno je bilo uočljivo kod Jadrana m;tel – problemi u napadu odnosno realizaciji igrača više. U trećoj je četvrtini domaćin prvi put poveo (5:4) i dao za naslutiti mogućnost njihovog trijumfa. On se i ostvario, u zadnjoj minuti utakmice. Točno 35 sekundi prije kraja, Mihajlo Repanović je s igračem više pogodio za pobjedu Šabac Elixira, 6:5.

Očekivano uz Savu

Nakon prva dva kola Premier lige, prva tri boda za Mladost, a Crvena zvezda je i dalje na nuli. Iako, nisu uopće loše igrali Beograđani, posebno u prvom dijelu utakmice. Presing obrana pa povlačenje u zonu, a u napadu je domaćina izluđivao sjajan šuter s lijeve strane, Kristijan Šulc. Imao je šut u prve dvije četvrtine 4-4. Od toga jedan peterac. Najzaslužniji što je utakmica jako dugo bila u egalu, sve do zadnje minute druge dionice i 6:6. Tada u malo više od pola minute, Andrija Bašić dvaput sjajno proigrava suigrače. Prvo Franka Lazića (igrač više), drugi put Josipa Vrlića. Sve na 2 metra, oba puta izigrana obrana gostiju i vratar Zvezde ostavljen na milost i nemilost. Tako je Mladost prvi put povela s više od gola razlike (8:6). U drugoj četvrtini odluka, a opet bilježimo dvije asistencije istog igrača. Sada je u u ulozi dodavača Franko Lazić, oba puta lopta ide na lijevu stranu, a tamo su neumoljivi bili Luka Bukić i Mislav Vrlić. Kada je Mladost povela 10:6 pred kraj treće dionice, bio je jasno da bodovi ostaju u Zagrebu.

Radnički ‘zamračio’ Sunčane

Oni koji uživaju u velikom broju pogodaka, za njih je šibenska utakmica Solarisa i Radničkog bila kao Bogom dana. Ukupno čak 34 gola ili više pogodaka nego minuta. Teško da su time treneri bili prezadovoljni, ali Uroš Stevanović, strateg gostiju iz Kragujevca ima sigurno više razloga za zadovoljstvo. Njegova je momčad pobijedila, uvjerljivo, u gostima, ostvarila prvu pobjedu ove sezone u Premier ligi. Nije baš cijelo vrijeme tako izgledalo. Solaris se sjajno držao malo više od polovicu utakmice. Uostalom, nakon druge četvrtine bilo je 10:10. Jest puno golova, što smo već i naveli, ali Šibenčani su bili u ‘egalu’ protiv momčadi iz Lige prvaka. Štoviše, početkom treće četvrtine je domaćin i poveo (11:10), a to kao da je malo razljutilo goste. Od tog su trenutka Kragujevčani preuzeli kontrolu igre u svoje ruke. To je onda i rezultiralo pobjedom 19:15. Uz to, Radnički je napravio više no dvostruko prekršaja od domaćina, ali to je više štetilo dakako Solarisu. Brojka od 15 isključenja odnosno osobnih pogrešaka nije ni prevelika, a toliko je imao Radnički. Međutim samo 7 Solarisa, to jest puno premalo.

Novi Beograd petercima slavio

Ova subota očito nije bila dobra i sretna za klubove koje nose ime Jadran. Nakon crnogorskog Jadrana m;tel, pao je i hrvatski Jadran. Doduše, u daleko dramatičnijim okolnostima, neizvjesnijoj utakmici koju su na koncu odlučili tek peterci.

U pravu je bio trener prvaka Srbije Živko Gocić kada je najavljivao potpuno neizvjesnu i čvrstu utakmicu. Takva je doista i bila na beogradskom bazenu „11. april”. Izjednačena do zadnjih sekundi. Novi Beograd je vodio u prvoj četvrtini u tri navrata s po dva gola prednosti, ali to nije prevelika prednost. Uz to, i vrlo rano. Jadran je prvi put izjednačio početkom treće dionice (Butić za 4:4) i tada je počela puna drama. Utakmica gol za gol. Malo je prednost na jednoj, malo na drugoj strani, ali nikad više od minimalne.

Samo 15 sekundi prije kraja, Zvonimir Butić je pogodio svoj 4. gol na utakmici za vodstvo gostiju (10:11). Gotova utakmica! E, pa nije! U zadnjem je napadu domaćin preko Vasilija Martinovića pogodio za izjednačenje 11:11 samo dvije sekunde do kraja. Peterci!

U izvođenju udaraca s 5 metara, ponovo izjednačenost. No, opet je Jadran imao meč-loptu. Kod 16:16, udarac Miloša Ćuka brani Marko Bijač. Kapetan Jadrana Jerko Marinić Kragić, inače stručnjak za peterce, ima loptu za pobjedu, ali… Nije ni Jerku to ‘njegova’ subota. U prvoj je četvrtini već mu jedan peterac obranio Milan Glušac, vratar Novog Beograda. Sada opet, drugi put. Rijetki slučajevi za Marinića Kragića, a briljantna za Glušca koji je dobio priliku braniti cijelu utakmicu u izostanku Talijana Francesca Masara.

Kad Jadran nije iskoristio svoje prilike za pobjedu, a imao ih je dvije, Novi Beograd je iskoristio svoju. Kod 17:17, ljevak Đuro Radović koji je ljetos prešao iz Jadrana baš, pogađa za vodstvo Novog Beograda (18:17), a Marin Tomasović na drugoj strani bazena pogađa vratnicu. Prvaku Srbije 2 boda, a prvaku Hrvatske za utjehu 1 bod.

Foto: VK Novi Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *