Sažetak 1. kola A1 lige

Sažetak 1. kola A1 lige

Odigrane su sve utakmice prve runde natjecanja ili nove sezone regionalne A 1 lige u skupini A, kao i dobar dio u skupini B. Generalno, nekih izrazitih iznenađenja nije bilo.

Skupina A
U skupini koju čine hrvatski klubovi, te po jedan sastav iz Crne Gore i Slovenije, uglavnom visoke ili vrlo visoke pobjede. To se prije svega odnosi na trijumfe Medveščaka u poljudskom bazenu protiv OVK Splita, ali i KPK u Korčuli protiv mariborskog Branika. Ipak, valja pripomenuti da je u Korčuli nakon druge četvrtine rezultat bio 3:3. Potom su Korčulani ‘razvili’ jedra, te do kraja utakmice ostvarili pobjedu od 5 pogodaka razlike.
Vezano uz ove dvije utakmice, u momčadi Medveščaka nije bilo bivšeg reprezentativca i olimpijca Lovre Miloša, baš kao ni u KPK, proslavljenog centra i olimpijskog pobjednika, Nikše Dobuda.

U poljudskom je bazenu odigrana i još jedna utakmica, u biti izgleda više trening Mornara. Momčad koju trenira Marin Kliškinjić u svakoj je četvrtini postigla po 5 golova, na koncu je Mornar slavio 20:5, a to je i najviša pobjeda cijelog kola. Nije za čuditi jer s druge strane je bila dosta mlada momčad POŠK-a 1937.

Skupina B
U ovoj su skupini, u subotu u prvom kolu odigrane dvije utakmice, a obje su završile istim rezultatom. S 10:9 je Zemun bio bolji od kotorskog Cattara, kao i Novobeogradski Vukovi od podgoričke Budućnosti.

U Zemunu se praktički cijelo vrijeme, posebno u drugom dijelu igralo gol za gol, s tim da su Zemunci bili u vodstvu, a Kotorani ih ‘hvatali’. Odlučujući je gol za pobjedu domaćina postigao Aleksa Stajić 36 sekundi do kraja. Imao je Cattaro napad za mogući egal, ali su zabrzali i izgubili loptu.

Vukovi ili praktički druga momčad Novog Beograda na kraju su slavili minimalnom gol-razlikom, iako je činjenica i da Budućnost niti jednom nije niti poravnala.

Nedjelja, 13. X. već donosi nove utakmice 1. i 2. kola B skupine A1 lige.

Foto: Nenad Kosović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *