Dubrovčani i Valjevci otvaraju 2. kolo

Dubrovčani i Valjevci otvaraju 2. kolo

Premier liga, točnije 2. kolo već će ovog utorka imati prvu utakmicu. U Dubrovniku će se, u utorak (1. X. s početkom već u podne ili 12.00 sati) sastati domaći Jug Adriatic osiguranje i gost iz Srbije, Valis Vega iz Valjeva. Naime, redovan termin većine utakmica 2. kola je subota, 5. X., ali kako tog dana hrvatska momčad igra u Budimpešti utakmicu europskog Superkupa protiv Ferencvarosa, vodstvo lige i dva kluba su se suglasili da svoj međusobni dvoboj odigraju već u utorak.

Jugaši su i u 1. kolu bili domaćini, tada su pobijedili Šabac Elixir 19:15, dok klub iz Valjeva ima vrlo nezgodan početak sezone. Naime, u 1. kolu su gostovali kod jakog Jadrana u Splitu (18:6 za jadranaše), a sada ih put vodi u „grušku tvrđavu”. Ujedno, Valis Valjevo je proteklog vikenda igrao na za njih zahtjevnom turniru kvalifikacija za Eurokup u Budvi gdje su uz istoimenog domaćina nastupali još Brescia, Honved i Banja Luka. Momčad iz Valjeva je uspjela svladati Budvu i Banja Luku, ali Brescia i Honved su ipak bili pretvrd orah.Nisu to jedini problemi Valis Vege. Ovaj sastav je naime dugo vremena imao problema s podizanjem balona na njihovom bazenu, pa su trenirali tek jednom dnevno.

– Nažalost, limitiraju nas uvjeti rada u prethodnom razdoblju. Momčad ima potencijal za bolju igru, ali ne može s bez bazena i bez dva treninga dnevno – za srpske je medije rekao Miloš Isaković, trener Valis Vege.S druge strane, jugaši su bez većih problema osvojili prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini Eurokupa u Francuskoj, ispred domaćeg Pays d’Aixa, njemačkog Ludwigsburga, talijanskog De Akkera i grčkog Panathinaikosa.

– Mi u subotu igramo Superkup Europe za koji se nažalost nećemo moći onako dobro spremiti kako bi htjeli jer smo se tek vratili s turnira u Francuskoj gdje smo igrali četiri utakmice, sada nas čeka još jedna. No, zato sve to ipak uzimamo kao neku provjeru, testiranje za Ferencvaros u subotu. Međutim, naglašavam da niti jedan suparnik u Premier ligi nije slaba, niti ju se može podcijeniti – iz Dubrovnika će trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *