Subota nosi 4 utakmice, od toga 1 derbi

Subota nosi 4 utakmice, od toga 1 derbi

Jednu smo utakmicu 2. kola Premier lige imali u utorak (Jug Adriatic osiguranje – Valis Vega (16:7). Druga je na rasporedu bila u petak predvečer u Budvi (Primorac – Primorje EB), a ostatak slijedi u subotu.

Derbi u Beogradu

Od subotnje četiri utakmice, jasno je da svaka ima svoj značaj i čar, ali jedna se ipak izdvaja. Beogradski susret između Novog Beograda i splitskog Jadrana. Prvak Srbije protiv prvaka Hrvatske. Oba sastava u Ligi prvaka, ali jednako tako oba ipak dosta izmijenjena, pa vjerojatno i slabija nego prijašnje sezone.

– Jadran je imao slične promjene u sastavu kao i mi. Ali i istog trenera Juru Marelja, pa se njihova filozofija i osnovna koncepcija igre nije mijenjala. Uz to, obje naše momčadi su dosad odigrale samo po jednu utakmicu ove sezone, a to je premalen uzorak da bismo mogli imati dublju analizu. U svakom slučaju, očekuje nas neizvjesna utakmica dva ravnopravna suparnika. Uvjeren sam da će to biti dobra utakmica, ali i da ćemo mi zabilježiti pobjedu. Vidjet ćemo hoće li baš biti tako, ali za to se spremamo. Jadran ipak ima broj reprezentativaca Hrvatske, prvaka svijeta, srebrnih s Olimpijskih igara i europskih viceprvaka, zato nema sumnje da nas očekuje vrlo teška utakmica – rekao je za srpske medije Živko Gocić, trener Novog Beograda koji je potvrdio da za ovu utakmicu još uvijek ne može računati na vratara, Talijana Francesca De Michelisa.

Novi Beograd je u sezonu ušao s domaćom pobjedom (14:12) nad prvakom Crne Gore, kotorskim Primorcem. Zasluženo, ali ne baš posve jednostavno. S druge strane, Jadran je imao vrlo lagan posao u Splitu u prvom kolu u kojem su svladali Valis Vegu (18:6). Zapravo, subotnji derbi je prvi ispit neke stvarnije vrijednosti oba sastava, a uoči početka Lige prvaka.

– Ja bih čak rekao i ispit vrijednosti uopće, za cijelu sezonu – govori Jure Marelja, trener Jadrana.- Govorim zato jer ni Novi Beograd, niti mi nismo imali puno utakmica, ni mi ni oni nismo igrali nikakve kvalifikacije. Nama je prva ozbiljnija utakmica bila protiv Valjeva, oni su imali težeg suparnika u Primorcu, ali nisu bili kompletni. Dakle, postoji neka maglica i ispred njih i nas. Ništa, mi idemo pružiti najbolju partiju što možemo u ovim okvirima. Jasno, idemo i pokušati pobijediti. Rekao sam već dosta puta, dok sam u Jadranu takva će biti zadaća u svakoj utakmici, bez obzira tko bio na suprotnoj strani. Uvažavamo jako suparnika jer je to sastav koji ima pobjednički ritam i zna pobjeđivati te puno kvalitetnih igrača, tako su i vođeni, međutim i nas će se nešto pitati.

Borba za prve bodove uz Savu

U Zagrebu će mladostaši dočekati beogradsku Crvenu zvezdu. Oba su sastava u prvom kolu poražena, tako da će sada obje momčadi po prva tri boda. Mladost je sigurno u prednosti. Ne samo zbog domaćeg bazena, već zbog kvalitete i širine momčadi. S druge strane, Zvezda je značajnije promijenila sastav. Otišli su im neki od bitnijih igrača poput Vuka Milojevića, Gavrila Subotića, Dušana Vasića, Marka Radovića, Nikole Bursaća. Nije baš jednostavno za odmijeniti, posebno kada se dolazi u goste tako jakom suparniku kakvi su Zagrepčani ove sezone.

– Opet, po meni su još uvijek vrlo opasni. Imaju dvojicu vrlo dobrih, iskusnih, starijih, ali i dalje kvalitetnih centara. Ostalo su sve školovani srpski igrači, tako da sigurno neće biti lako. Opet, uz naš pravi pristup, ako odigramo onako kako znamo i kako smo odigrali na nedavnom turniru kvalifikacija za Eurokup, idemo nastaviti s pobjedama – najavljuje vratar Mladosti Ivan Marcelić koji zadnjih dana ima manju upalu uha, ali zasad je u konkurenciji za utakmicu.

Kragujevčani u Šibeniku

U šibenskoj Crnici, Solaris dočekuje kragujevački Radnički. Moćan sastav koji se plasirao u Ligu prvaka, ali onda u 1. kolu Premier lige šokiran pred domaćim navijačima od Primorja EB. Sada su samo dvostruko ‘nabrijani’, koncentrirani da im se ne dogodi drugo posrnuće u ovom natjecanju. Inače, prošlog vikenda Kragujevčani su odigrali prijateljsku utakmicu u humanitarne svrhe u Banja Luci protiv Borca (21:11). Šibenčani nakon pobjede nad Zvezdom u Beogradu u 1. kolu Premier lige, nisu prošli kvalifikacijsku skupinu Eurokupa. Zato sada sav fokus usmjeruju na Premier ligu, a s momčadi koju imaju, koja ima i iskustva i kvalitete pa još doma… Ne bi ih podcijenili, iako je gost favorit.

Novljani kod Šapca u naletu

Zanimljiva bi se utakmica mogla odigrati u Šapcu. Ondje domaći sastav, Šabac Elixir na krilima četiri uzastopne pobjede prošlog vikenda u kvalifikacijama za Eurokup, te plasmanu u to natjecanje, dočekuje Jadran m;tel koji je sjajno započeo sezonu (pobjeda nad Mladosti u Premier ligi, te plasman u Ligu prvaka). Novljani se doimaju maksimalno spremni, igrački raznovrsni, vidi se već lagano trenerska ruka Vladimira Gojkovića, a povrh svega imali su dva tjedna mira za dobar rad, treninge. Svaka čast domaćinu, ali gosti iz Herceg Novom nam se čine velikim favoritom.

Foto: VK Jadran Split

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *