Kolo su Šibenčani otvorili petercima

Kolo su Šibenčani otvorili petercima

Ova je sezona, a još je vrlo ‘mlada’, tek je počela, solidno obilježena petercima odnosno njihovim raspucavanjima za pobjedu, nakon egala po okončanju 32 minute. Tako je u Ligi prvaka, Eurokupu, ali niti naša Premier liga nimalo ne zaostaje za ovim ‘trendom’. To je očiti pokazatelj izjednačenosti u kvaliteti.

Na ovaj je upravo način, petercima, počelo i 3. kolo Premier lige, odnosno tako je završila prva utakmica. Kvarnerski ‘sudar’ Primorja EB i Solarisa. Nakon 4 četvrtine je bilo 15:15. Nimalo iznenađujuće. Dobar dio utakmica ove dvije momčadi je proteklih sezona znao odisati neizvjesnosti, a za ovaj susret smo tako nešto i najavili. Točnije, govorili su to igrači Primorja EB odnosno trener Solarisa.

Tako je i bilo. Šibenčani su imali u prvoj četvrtini kratko razdoblje od 2 gola prednosti, da bi prva dionica ipak završila u egalu. U drugoj i trećoj su domaćini poveli po dva gola prednosti u nekoliko navrata, no Solaris je u pravilu to nadoknađivao. S iznimkom pred sam kraj treće četvrtine kada je sastav trenera Igora Hinića prvi put osjetnije poveo; 13:10 nakon 24 minute.

U zadnjih 8 minuta Šibenčani su se, kako se ponekad u sportu kaže, „bacili na glavu”, smanjivali pomalo, a onda 9 sekundi prije kraja i izjednačili na 15:15. Bio je to peti gol Antonija Petkovića, daleko najboljeg kod Šibenčana. Ne samo u ovoj utakmici.

Imali su i Riječani dvojicu vrlo raspoloženih u svojim redovima – Marin Dašić također 5, te Fabio Crippa 4 pogotka.

I onda, u raspucavanju peteraca, nakon pete serije obostrane nepogrešivosti, kod Riječana su cijeli gol promašili baš Dašić i Crippa. Dva boda odoše u Šibenik, a domaćinima ipak za trud u 32 minute ostaje 1 bod utjehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *