Sažetak 3. kola Premier lige

Sažetak 3. kola Premier lige

Novi Beograd suvereno do 3 boda
Prvak Srbije i pobjednik prošlosezonskog izdanja Premier lige, momčad Novog Beograda nije praktički prepustilo nimalo šanse za domaćina u Dubrovniku.
Nisu protekle ni tri minute utakmice, a Novi Beograd je već vodio 3:0. Sva tri pogotka, zanimljivo, postigao je jedan od dvojice Grka u gostujućem sastavu, Angelos Vlachopoulos. Gosti su tri razlike održavali do sredine druge četvrtine, dok su domaćini imali velikih napadačkih problema u realizaciji igrača više. Nakon prvih 16 minuta. Ne baš pohvalnih za jugaše, 0-8.
Ispostavit će se kasnije kako je to loše otvaranje jugaša umnogome okarakteriziralo utakmicu odnosno olakšalo posao Novom Beogradu za trijumf u Gružu. Dubrovčani su istina uspjeli smanjiti na 6:7 nakon prve dvije četvrtine, baš kao što su i u drugom dijelu susreta u nekoliko navrata dolazili na gol zaostatka. Međutim, ne i ništa više od toga. Novi Beograd je cijelo vrijeme utakmice imao prednost, vodili su od jednog do tri pogotka prednosti, te je njihova pobjeda u Gružu sasvim zaslužena.

Radnički ‘torpedirao’ Mladost
Utakmicu u Kragujevcu, susret Radničkog i Mladosti najavljivali smo kao susret iskupljenja za oba sastava. Iskupljenje budući da su obje momčadi samo koji dan ranije izgubili petercima u Ligi prvaka odnosno Eurokupu. Do iskupljenja su došli Kragujevčani i to izrazito nadmoćno. Postigli su čak 17 golova suparniku, pobijedili s 5 golova razlike. Treću i četvrtu četvrtinu su dobili čak 7:4 i 6:3. Jednostavno, učinili su goste iz Zagreba nemoćnim.
Briljirao je kod domaćina Strahinja Rašović s 5 golova, a momčad Radničkog je imala čak 9 različitih strijelaca. Jedna od formula uspjeha u vaterpolu.

Fatović nosio Jadran do pobjede
U Šibeniku su se sastali prvak Hrvatske odnosno Crne Gore ili Jadran protiv Primorca. Na koncu su slavili Splićani u utakmici koja je imala određenih sličnosti s dubrovačkim susretom Juga AO i Novog Beograda.
Naime, i ovdje smo vidjeli brzo i visoko vodstvo 3:0, ali sada domaćina odnosno Jadrana.
Tri razlike su igrači trenera Jure Marelje imali i početkom druge četvrtine (5:2), a sad slijedi manja razlika u odnosu na dubrovačku utakmicu. Tu je Primorac naime brzo poravnao (5:5), a to će se pokazati tek prvim od 5-6 izjednačenja na utakmici. Posljednje je bilo početkom zadnje dionice.

Istina, Kotorani nisu niti jednom poveli odnosno jadranaši nisu dopustili suparniku dolaženje u vodstvo, ali valjalo je ‘zapeti’ iz sve snage za očuvanje prednosti od 1-2 gola.
Kako smo naveli, početkom zadnje dionice, preko Luke Murišića Primorac je izjednačio na 11:11, no Loren Fatović i Ivan Domagoj Zović donosi malo mira u svoje redovima golovima za 13:11. Ipak, potvrdu pobjede Jadranu je donio Duje Pejković golom u zadnjoj minuti.
Kod pobjednika opet nezaustavljiv Loren Fatović s 6 golova, baš kao i Marko Bijač s 13 obrana. Doduše, odlične je brojke ubilježio i talijanski vratar između vratnica Primorca, Francesco Massaro (15 obrana). 

Bez problema u Škveru
U Herceg Novom je domaći Jadran m;tel, sasvim očekivano, uvjerljivo i brzo svladao valjevski sastav Valis Vega. Postoji solidna ipak razlika u kvaliteti ove dvije momčadi, od kojih je prva ipak sudionik Lige prvaka i sastav sazdan od nekoliko vrlo iskusnih i kvalitetnih pojedinaca. Sve se to dalo za primijetiti u susretu s Valjevcima.
U poluvremenu 10:5, nakon tri četvrtine 13:6, pa su si onda i Novljani mogli dopustiti malo ležernijih zadnjih 8 minuta.

Zvezda lagano protiv Šapčana
Rezultat utakmice Crvena zvezda – Šabac Elixir (10:9) može zavarati odnosno navesti mnoge da je bilo velike neizvjesnosti i solidne dramatike. Prava istina je da je momčad domaćina bez problema osvojila tri boda.
Šapčani su samo jednom poveli (0:1). Takvo vodstvo u nogometu možda i može biti bitno, ponekad i presudno, ali u vaterpolu ipak ne.
Zvezda je vrlo brzo povela visoko (4:1, pa 6:2, 8:5). Početkom zadnje dionice bilo je i 9:5, a četiri pol minute do kraja 10:7 za domaćina. Samo potvrđujemo ovime da neizvjesnosti nije bilo. Gosti su posljednji gol za konačnih 10:9 postigli 26 sekundi do kraja, tako da je zvezdašima ostalo samo sačuvati loptu do isteka napada odnosno utakmice.

Foto: HAVK Mladost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *