Poraz Zemuna i pobjede Starog Grada i Partizana

Poraz Zemuna i pobjede Starog Grada i Partizana

Nedjelja u Srbiji, s ukupno tri utakmice, kompletirala je vaterpolski vikend u A1 ligi, skupina B. Ondje su odigrane jedna utakmica 1. kola, ali i već dva susreta 2. kola.

Čudesna treća dionica Podgoričana
Tako je Zemun u subotu svladao Cattaro u susretu koji se bilježi pod 2. kolo, dok su 24 sata kasnije, Zemunci dočekali podgoričku Budućnost i priznali crnogorskom sastavu da je bolji. Budućnost je naime slavila dosta komotno (9:13), ali primarno zbog savršeno odigrane treće četvrtine. U poluvremenu je još bilo 4:4, te je sve slutilo na neizvjestan nastavak, no… U trećoj četvrtini su gosti postigli čak 8 pogodaka, primili samo 2. Šest golova razlike su goste, bilo je domaćinu previše za nadoknaditi.

Raspucani Stari Grad
U najavi A1 lige, skupine B, skrenuli smo pažnju na Stari Grad. Ovaj je beogradski klub ljetos poprilično osnažen s nekoliko vrlo dobrih igrača poput Gavrila Subotića, Vuka Viktorovića, Nikole Gige… upravo su Viktorović i Subotić koji su postigli po 4 pogotka, to i potvrdili. Jedni od najzaslužnijih za visoku pobjedu od čak 11 golova protiv zrenjaninskog Proletera u susretu 2. kola. Treća četvrtina 7:2, četvrtka 6:2. Već je to dovoljno za opis utakmice.

Partizan prejak za Vojvodinu
U Obrenovcu gdje je Partizan bio domaćin Vojvodini u utakmici 2. kola, u 12. je minuti, dakle sredinom druge četvrtine već bilo 9:2. Ekspresno riješeno pitanje pobjednika, a što je utakmici oduzelo svaku čar moguće neizvjesnosti. U biti, Partizan je utakmicu pretvorio u svoj pucački trening.

Foto: VK Stari grad/Sandić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *