Mornar smrznut na -17

Primorjaši nisu dopustili nikakvo iznenađenje te su riješili u svoju korist i nedjeljnu utakmicu protiv Mornara, koja je trebala poslužiti kao provjera uoči važnog susreta u srijedu protiv Egera u Ligi prvaka. Argentinac Echenique načeo je vrata Šparade nakon 27”, da bi Šetka nakon toga povisio na 2:0. Za razliku od utakmice protiv POŠK-a, riječani su ozbiljno shvatili utakmicu od samog početka, tako da nije bilo prouha u obrani, što je omogućilo Muslimu da postigne još dva pogotka do sredine prve četvrtine. Na 5:0 povisuje Buljubašić a neumoljivi Muslim postiže i svoj treći pogodak za visokih 6:0 nakon 6 i pol minuta igre. Splićani djeluju potpuno nemoćno u napadu i dokle god Riječani igraju visoki presing, gotovo je nemoguće pronaći prolaz prema Vićanovim vratima. U međuvremenu i Krapić postiže svoj prvi pogodak “zakucavanjem” a nakon toga i s lijevog krila za 8:0.

Trebalo je gostima 11’ i 14” da dođu do prvog pogotka, i to s igračem više. Nakon nekoliko upropaštenih napada, Bošković i Muslim podižu rezultat na 10:1 a Burić s pozicije sidruna na 11:1. Riječka je obrana stvarno neprobojna i desi li se da netko od Mornarovih igrača uspije uputiti šut prema golu, tu je Frano Vićan. Do kraja druge četvrtine Echenique positže još jedan gol (12:1). Kao i na početku prethodne četvrtine, supjeli su gosti postići pogodak s igračem više (Lozina) i smanjiti na 12:2, ali Echenique ne oprašta i postiže svoj treći gol odmah nakon toga. Nakon što je sjajni Vićan skinuo kontro 1 na 1, ipak nije moga spriječiti gol Lozine s dva metra. Burić spušta “temperaturu” u splitskom taboru opet na -11, a onda su se Šetka dvaput i Krapić također dvaput pobrinuli da bude još hladnije (-15).

U posljednju četvrtinu ušlo se rezultatom 18:3 u korist Riječana. Nakon dvije dobre obrane pričuvnog riječkog vratara Jelovine, koji se očito želi iskupiti nakon lošeg izdanja rotiv POŠK-a, Echenique iPetrović povisuju rezultat na 20:3. Bez obzira na razliku u kvaliteti, valja naglasiti kako Primorje nije dozvolilo sebi pad koncentracije u obrani, ostavivši protivnika na samo tri pogotka, smrznutog na – 17.

Tekst: Ivo Vidotto
Foto: Lucio Vidotto