Mladostaši sve dalje od Final 4

Vaterpolisti Mladosti su napravili veliki korak nazad u borbi za nastup na final 4. U Splitu su izgubili od Mornara rezultatom 10:7.

Utakmica u Splitu bila je možda najvažnija utakmica sezone za Mladostaše, ali nisu bili na razini i zasluženo su izgubili. Nakon ovog poraza, samo čudom igrači trenera Hrestaka mogu se plasirati na final 4.

Od samog početka Žapci nisu dobro ušli u utakmicu i domaći su poveli 3:0. Loš znak bio je i promašeni peterac Zovića pri 1:0 za domaće. Važnost utakmice kao da je sputala Mladostaše koji su se loše postavili u obrani te su u prvoj četvrtini primili 5 golova (od toga četiri sa jednakim brojem igrača u bazenu). Četvrtina je završila rezultatom 5:3, a vratar Marcelić obranio je i peterac Viskoviću.

Kobna se pokazala druga četvrtina kad su domaći sa 5:4 otišli na 8:4 te se Mladostaši nisu više vratili u utakmicu. Do kraja utakmice Mornarevci su samo održavali svoju prednost i upisali pobjedu kojom će najviše koristi imati vaterpolisti Partizana.

Mornar je odigrao izvrsnu momčadsku utakmicu što pokazuje i podatak da su se čak sedmorica igrača upisli među strijelce. Treba pohvaliti vratare na obje strane koji su zajedno obranili 32 lopte od toga Marcelić 15. Golove za Mladost postigli su Bukić 4, Vlahović 2 i Milaković 1.

Mladost do kraja Lige ima još tri utakmice u kojima svakako mora tražiti pobjedu, ali i nadati se kiksu Partizana. Mornar koji je Žapcima danas pritvorio vrata final 4 turnira može se iskupiti na gostovanju kod Partizana gdje ne bi smio izgubiti.