Jadran slavio u Parku

U trećem kolu Triglav vaterpolo lige, Radnički je na svom bazenu poražen od jednog od favorita za titulu, Jadrana iz Herceg Novog, rezultatom 10:7.

Kragujevčani su dobro otvorili utakmicu i poveli posle tri minuta igre, golom Marka Martinića iz peterca, ali je na isti način izjednačio Janović, posle tek šest minuta igre. Gosto su iskoristili i sledeći napad i pogotkom Vidovića prvi kratkotrajni predah dočekali sa vođstvom – 2:1.

A onda je na scenu stupio levoruki crnogorski reprezentativac, Aleksa Ukropina i u tri napada zaredom primoravao Denisa Šefika da vadi loptu iz mreže – 5:1. Đorđe Lekić je samo na kratko prekinuo seriju Jadrana od 5:0, da bi gosti sredinom treće deonice imali i šest golova „viška“ (8:2).

U drugom poluvremenu Kragujevčani su bili bolji rival, ali nisu imali snage za preokret. Sve što su uspeli, bilo je da priđu na „minus tri“ u par navrata.

Najbolji akter meča bio je Ukropina sa četiri gola, dok je u poraženom sastavu prednjačio Rade Joksimović sa tri.

Već u nedelju, od 19.15 časova Radnički igra novi meč na svom bazenu, protiv dubrovačkog Juga, a ulaz će ponovo biti besplatan.

RADNIČKI – JADRAN CARINE 7:10