Mornaru gradski derbi

Teško je ovo nazvati derbijem, slabiji ulazak „mornarevaca“ u susret iskoristili su „poškovci“, u 8. minuti imali su pogotkom Ivice Prižmića 3:2 i tu su stali. Istina uspjeli su “mornarevci” dvije sekunde prije kraja prve četvrtine poravnati pogotkom raspoloženog Ante Viskovića s igračem više.

Samo su u toj prvoj četvrtini “poškovci” bili ravnopravan suparnik, no više zbog lošije igre, u ovom slučaju, domaćina, nego iznimne kvalitete.
Bila je potrebna ta prva četvrtina da se igrači Mornara trgnu i počnu igrati. Odmah u startu druge dionce ubacili su u višu brzinu pogocima Antonija Duževića i SLavka Čalića došlo je do prvog odvajanja, potom je Visković realizirao peterac, a Zvonimir Butić zabio za velikih 7:3. Nakon punih osam minuta posta Prižmić je svojim drugim pogotkom pružio nadu “poškovcima” da mogu uhvatiti priključak.

Varljiva je pak bila ta nada, kratko je trajala jer su “mornarevci” u novom naletu zabili novih pet pogodaka u nizu, lijepi su bili projektili izvana Rina Burića i za 19 minuta serijom od 9:1 stigli stigli su “mornarevci do više nego uvjerljivih 12:4, te u 27. minuti i do najveće prednosti od 13:5.

Do kraja dvoboja je zaiskrilo, prvo je u 29. minuti kapetanu OVK POŠK-a Ivici Prižmiću noga „izronila“ prema glavi mladog Ivice Krole, zapjenilo se na centru, Slavko Čalić je „uredovao“ šakom, pa su dubrovački suci Radičević i Savinović opravdano isključili dvojicu najratobornijih Prižmića i Čalića. Obje su momčadi izvele po peterac, “mornarevcu” Kroli je Anić obranio, Krešimir Butić je pogodio za OVK POŠK. Nastavak je odigran „5 na 5“, taman da „poškovci“ donekle ublaže težak poraz.

Treba notirati da su jučer na suprotnim stranama bila i dvojice braće Butića, mlađi Zvonimir postigao je dva, a stariji Krešimir tri pogotka za svoje momčadi.

MORNAR BS – OVK POŠK 15:9

Robert Radica, Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija