Očekivana pobjeda Primorja

Igrači Primorja su očekivano savladali Radnički u pretoposljednjem kolu Triglav Jadranske Lige.

Nakon uzbudljive utakmice i vrijedne pobjede protiv Juga, vratili su se Riječani na svoj bazen i pred malobrojnom publikom dali odmah do znanja Kragujevčanima da nemaju što tražiti. Nakon dvije i pol minute, Petar Muslim je s igračem više savladao gostujućeg vratara snažnim udarcem u bliži kut i doveo Primorje u vodstvo. Nedugo nakon toga, Anđelo Šetka povisio je vodstvo nakon lijepe polukontre u kojoj su sudjelovali on i Echenique. Dobožanova je s dvije pravovremene obrane spriječio domaćine u nastojanju da čim prije stignu do sigurnog vodstva, ali ništa nije mogao kada je Bošković uputio dijagonalu prema njegovom golu s igračem više. U posljednjim sekundama prve četvrtine Vićan je skinuo zicer u situaciji brojčane prednosti Radničkog i na prvi mali odmor se otišlo rezultatom od 3:0.

Nakon tri i pol minute neuspjelih pokušaja Riječana i nekoliko Vićanovih obrana, otišli su Primorjaši na +5 zahvaljujući Šetki (igrač više) i Krapiću, koji je realizirao  kontru  jedan na jedan na asistenciju Echeniquea. Prvi su pogodak gostujući igrači postigli nakon 14’38”, kada je Panajotović realizirao igrača više, da bi 4 sekunde prije zvuka sirene Martinić smanjio na 5:2.

Nakon visokog vodstva, popustila je malo koncentracija kod igrača Primorja, koji su dopustili gostima da ipak ne potonu. Echenique je servirao još jednu asistenciju, i to Raduu, koji je prekrasnom šraubom matirao Dobožanova, što nije uspijelo Buriću u sljedećem napadu, koji je pogodio gredu nakon sjajnog dodavanja Argentinca, koji se i sam upisao u listu strijelaca nakon serije brzih dodavanja domaćih. Vukičević je potom povisio na 8:2. U obrani su Riječani bili neprobojni, zahvaljujući i sjajnom Vićanu, dok su u napadu propustili previše prilika i krenuli u posljednju četvrtinu s +6 i igračem više, kojeg nisu znali iskoristiti i po tko zna koji put pogodili okvir vrata.

Razbranili su Riječani Dobožanova i propustili dvije uzastopne prilike s igračem više, te nastavili “gađati” okvir vrata sa svih pozicija. Nakon toliko promašaja i propuštenih prilika, rezultat četvrte četvrtine bio je… 0:0. Gosti su u razmaku od nešto više od jedne minute postigli oba svoja pogotka, a nakon toga do kraja utakmice nisu uspijeli savladati Vićana.

Tekst: Ivo Vidotto
Foto: Lucio Vidotto