Sjednica Upravnog odbora Triglav RVL

Dana 26. 09. 2016. u Zagrebu, na bazenu Mladosti, održan je Upravni odbor Triglav regionalne vaterpolo lige.

Upravni odbor donio je sljedeće odluke:

– U sezoni 2016/2017. A1 TRVL će brojati 9 klubova koji su temeljem plasmana iz prošle sezone izborili nastup, dok je Radnički iz Kragujevca otkazao sudjelovanje. Čak tri kluba su bila zainteresirana za ulazak u ligu na mjesto Radničkog, međutim kako takav slučaj nije precizno definiran Propozicijama, Upravni odbor je jednoglasno donio odluku da to mjesto ostane upražnjeno.

Pravo nastupa u A1 ligi imaju sljedeći klubovi: Jug CO, Primorje EB, Jadran H.N., Mladost, Partizan, Mornar BS, Jadran St, Budva i Vojvodina.

U novo donesenim Propozicijama pisat će odredba da se u slučaju navedene situacije, mjesto u A1 ligi popunjava s najbolje plasiranim klubom iz A2 lige.

– Što se A2 TRVL tiče, u ovom trenutku postoji 8 klubova koji imaju pravo nastupa, s tim da je dan rok klubovima do utorka u 14h da se definitivno izjasne o svom sudjelovanju. Nakon navedenog roka naknadne promjene više neće biti moguće.
Pravo nastupa u A2 ligi imaju sljedeći klubovi: Primorac, POŠK, Crvena Zvezda, Solaris, Zadar 1952, Medveščak, Šabac i Cattaro.

– Odigravanje i A1 i A2 regionalne lige počinje 08.10.2016. kako je i najavljeno, po već utvrđenom rasporedu.

– Donesena je odluka o promjeni Propozicija tj. omogućavanju zimskog prijelaznog roka koji će trajati od 01. do 31. 01. 2017., a u kojem svaki klub može dodatno registrirati do dva nova igrača koja su već nastupala u nekom od službenih natjecanja tekuće sezone.
Naravno, svi igrači koji nisu imali nastup u tekućoj sezoni se u svakom trenutku mogu registrirati za bilo koji od klubova, do 31. 01. 2017.

– U nastupajućoj sezoni, obzirom na 9 klubova u A1 TRVL, niti jedan klub neće direktno ispasti iz tog ranga natjecanja, već će devetoplasirana momčad razigravati s drugoplasiranom iz A2 za popunu A1 lige za narednu sezonu.
Prvoplasirana ekipa A2 lige direktno ulazi u A1 ligu u sezoni 2017/2018.

– Pohvaljena je odlična suradnja kako s Arena sport TV kućom vezano na veliki broj produkcija utakmica regionalne lige, tako i s Furki sportom vezano na ažurno i kvalitetno praćenje utakmica putem live scoringa.

– TRVL će se i u sezoni 2016/2017. igrati s Turbo loptama koje ostaju službene lopte TRVL. Ovim putem se zahvaljujemo našem dugogodišnjem sponzoru Turbu koji će i ovom prigodom donirati klubove s određenom količinom lopti te marke.

– Donesene su odluke vezano na liste sudaca, delegata, te supervizora.

– Izabrani su prvi i drugi stupanj Disciplinskog suda lige.

– Dogovoreno je odigravanje regionalnih turnira za mlađe kategorije i to za 2001., 2003. i 2005. godište.

– Načelno je dogovoreno odigravanje RVL i u ženskoj konkurenciji i to kroz organizaciju dva turnira

– Prihvaćeno je financijsko izvješće direktora TRVL Milivoja Bebića