Potvrđeno: A1 devet, A2 osam klubova

Upravni odbor Triglav vaterpolo lige je na svojoj  23. sjednici održanoj u Zagrebu, jučer, 26. 10. 2016. g. donio odluku o usvajanju Propozicija Triglav vaterpolo lige za sezonu 2016/2017.

Danas je telefonski UO TVL donio odluku o pomjeranju početka grupe A2 za 7 dana, tj., za subotu 15. 10. 2016. g. (razlozi su nastupi klubova u europskim klupskim natjecanjima i njihovih zahtjeva tijekom današnjeg dana).

–   Grupa A1 će početi prvim kolom u subotu, 08. 10. 2016. g.

–    Grupa A2 će početi prvim kolom u subotu, 15. 10. 2016. g.  (zbog nastupa nekolicine klubova na kvalifikacijskom turniru Eurokupa)

–    Grupa A1 će se igrati sa 9 klubova učesnika (bez Radničkog koji je otkazao nastup za ovu sezonu)

–    Grupa A2 će se igrati sa 8 klubova učesnika  (pored klubova koji su stekli pravo nastupa još će nastupiti VK Šabac i VK Zadar 1952) – VK Nais je otkazao nastup a VZ Slovenije nije prijavila predstavnika.

–    Promjenjen je članak 9 (devet)  Propozicija u dijelu koji sada predviđa prijelaz do 2 igrača u zimskom prelaznom roku (koja su nastupala u nekom prvenstvu za neki od klubova) koji će trajati od 01. 01. 2017 do 31. 01. 2017. g.

Čl. 9. 1. Klubovi mogu prijaviti neograničen broj igrača

Čl. 9. 4. Listu registriranih igrača klubovi su preko Saveza dužni dostaviti povjerenstvu 7 dana pred početak natjecanja (zbog kašnjenja dostave Propozicija taj rok se produžava za grupu A1 do ponedjeljka, 03. 10. 2016. g.)

ČL. 9.8. Svaki klub sudionik lige ima pravo registrirati novog igrača i na taj način proširiti listu prijavljenih igrača. Svaki slobodan igrač koji nije nastupio  ni za jedan klub u sezoni 2016/2017 se može registrirati u svakom momentu za neki od klubova lige ali najdalje do 31. 01. 2017. g.

 

Registrirani igrač koji je nastupio za neki od klubova u TVL ili u nekom klubu iz zemlje članice LEN-e  će moći prijeći u drugi klub ali u navedenom zimskom prijelaznom roku. (01. 01. do 31. 01. 2017.)

Svaki klub će moći u zimskom prijelaznom roku registrirati do 2 takva igrača.

 

Igrač koji je bio registriran za neki od klubova lige a nije nastupio ili bio prijavljen u zapisnik utakmica također će moći promjeniti klub uz suglasnost UO TVL do 31. 01.  2017. g. Pravo nastupa igrač koji je ostvario prijelaz u zimskom prijelaznom roku ostvaruje danom dobivanja potrebne dokumentacije za nastup a unutar zimskog prijelaznog roka. (znači, zavisno o danu realizacije prelaska unutar prvog mjeseca stječe pravo nastupa, odnosno  danom kada stekne to pravo, a unutar perioda zimskog prelaznog roka).

Igrači koji u tekućoj sezoni nastupaju za neki od klubova nižeg ranga natjecanja u takmičenjima svojih nacionalnih Saveza ili klubova iz zemalja članica LEN-e također su u istom statusu prelaska igrača koji nastupaju u prvenstvima ili europskim klupskim natjecanjima za neki od navedenih klubova te ulaze u kvotu gore navedenih igrača kao  i stvaranja navedenih uvijeta za prijelaz iz kluba u klub.

 

U ODNOSU NA PROŠLU GODINU KADA SU PRIJELAZ MOGLI OSTVARITI IGRAČI DO 20 G. STAROSTI SADA ULAZE U KVOTU ZA PRIJELAZ PO PROPOZICIJAMA UNUTAR GORE NAVEDENOG (ne izuzimaju se posebno)

Grupa A1 i grupa A2 TVL čine jedinstvenu zajedničku regionalnu ligu i grupa A2 se apsolutno ne tretira kao niži rang natjecanja.

–          Ostale izmjene i dopune Propozicija su manjeg obima a radi se o nekim izmjenama i dopunama  sankcioniranja, izmjenama i dopunama usklađivanja disciplinskog pravilnika što će biti dostavljeno kroz Propozicije natjecanja.

–          Iz grupe A1 posljednje plasirani  klub ne ispada direktno (jer nema 10. sudionika) već će taj posljednjeplasirani kao 9. razigravati sa drugoplasiranim iz grupe A2 za ulazak ili ostanak u grupu A1 dok će prvoplasirani  klub  iz grupe A2 direktno ući u grupu A1 za sezonu 2017/2018.