Primorje proigralo u drugom dijelu

Nova sezona, nova ekipa, novo sve… Primorje Erste banka započelo je sezonu u bitno oslabljenom i pomlađenom sastavu, u kojem bi pored nekolicine iskusnih igrača trebali stasati oni koji su svoje pobjede do sada slavili u mlađim kategorijama. Došla je tako i prva pobjeda u novoj sezoni, koju je Primorje “zabetonirao” tek u posljednjoj četvrtini.

Gosti su prvi poveli preko Popovića nakon manje od 30”, ali je već u narednom napadu Radu poravnao s igračem više. Vukičević je stavio svoj “autogram” na prvo vodstvo Riječana, koje je bilokratkog vijeka jer je Gluhaić s igračem više poravnaona 2:2.Svjesni činjenica da Primorje nije više vaterpolska “velesila”, Splićani su hrabro ušli u susret i okončali prvu četvrtinu neriješenim rezultatom, zahvaljujući i činjenici da Riječani nisu uspijeli realizirati igrača više prije zvuka sirene.

Novo je vodstvo Primorja došlo nakon prvog napada u drugoj četvrtini zahvaljujući kapetanu Buljubašiću, koji je sa 7-8 metara matiraoStrujića. Nedostaje možda tečnosti u fazi napada tako da Riječanima ne polazi za rukom učvrstiti vodstvo, ali su u fazi obrane dovoljno čvrsti da pariraju pokušajima gostiju.Nakon dvije propuštene prilike s igračem više, Primorje ulazi u drugu polovicu utakmice s minimalnim vodstvom od 3:2.

Nije to više pjenušavi vaterpolo na koji smo bili navikli u posljednjih nekoliko sezona, ali očito je da se radi o momčadi “under construction”, kojoj će ipak trebati neko vrijeme za uigravanje. Propala je na početku treće četvrtine još jedna prilika s igračemviše, četvrta uzastopna, i stigla je potom i kazna – Gluhaić je s igračem više poravnao rezultat na 3:3. Maroš Tkač je postigao prelijep pogodak za novo vodstvo Riječana već u sljedećem napadu, ali je Gluhaić svojim trećim golom ponovno uhvatio priključak – 4:4. Bilo je to praktički sve što su Jadranaši uspijeli napraviti, jer je usljedila serija od šest uzastopnih pogodaka igrača u bijelim kapicama. Odmah nakon toga Vukičević je poboljšao malo statistiku realizacije s igračem više za novo vodstvo Primorja, a nakon toliko muke i mučenja, Rakovac je s desnog krila konačno zabio za +2 snažnim šutem iznad glave splitskog vratara.

CosminRadu je na svoj način, s dva metra, donio tri pogotka prednosti za Riječane nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, da bi poslije u situaciji dva na jedan Vukičević povisio na 8:4. a Nathan Power na 9:4 s igračem više. Slomljen je konačno otpor Jadrana, što omogućuje Primorju ulazak u mirniju završnicu, pogotovo nakon Peroševog pogotka za 10:4. Visković je potom smanjio s igračem više na konačnih 10:5. Bila je to na kraju krajeva dopadljiva igra Primorja, a sigurno možemo očekivati uzlaznu putanju, jer je nakon početnog grča cijela momčad došla na “radnu temperaturu”.

 

PRIMORJE EB – JADRAN (ST) 10:5 (2:2, 1:0, 3:2, 4:1)

PRIMORJE EB:Jelovina (4 obrane), Radu 2, Čunko, Power 1, Peroš 1, Radulović, Tkač 1, Rakovac 1, Mudražija, Vrlić, Vukičević3, Paparić, Čubranić, Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.

JADRAN ST:Bratim, Tonković, Marinić-Kragić, Buzdovačić, Antonijević, Pejković, Popović 1, Bušelić, Visković 1, Milardović, Santini, Gluhaić 3, Strujić (9 obrana), Drobac. Tr.: Mile Smodlaka.

Igrač više: Primorje EB 8/4, Jadran ST 7/4. Peterci: Primorje EB 0/0, Jadran ST 0/0.

SUCI: Miroslav Vlašić i Marko Matijević, oba iz Zagreba.

 

Tekst: Ivo Vidotto
Foto: Lucio Vidotto