Jugaši osvojili Kup Hrvatske

Ne staje dotok pokala u Jugovu trofejnu dvoranu. Kako je jedan novinar ovdje u Slavonskom Brodu rekao, morat će se u ozbiljne građevinske radove jer je se neće imat gdje s pokalima.

Prvi ovosezonski, šesti u nizu, Jugaši su večeras osvojili u Slavonskom Brodu uvjerljivo nadigravši zagrebačku Mladost rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2).

Kakoje krenulo od samog početka vidilo se da Zagrepčani nemaju ni trunke šanse. Ponovo je obrana na čelu s najboljim vaterpolistom Hrvatske Markom Bijačem napravila razliku koju niti bolja momčad od Mladosti više ne bi stigla.

Napad raspoložen, posebno Obradović, Lončar, Fatović, koji su postigli deset od Jugovih četrnaest golova. Ukratko, u svim segmentima igre Jug bolji, zasluženo nosi prvi trofej sezone u Grad.

Marko Bijač je pokal namjenjen pobjedniku primio iz ruku predsjednika HVS-a Predraga Slobode, a za još jedan trofej koji putuju u Grad zaslužan je Paulo Obradović koji je proglašen najboljim igračem finalnog turnira.

 

Finale Kupa Hrvatske

Slavonski Brod, gradski bazen

Gledatelja: 800

Suci: Dragan Štampalija (Šibenik), Nenad Periš (Split)

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 2, Garcia , Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone 1, Benić, Obradović 4, Popadić (2 obrane), Vrlić 3. Trener: Kobešćak

HAVK MLADOST: Marcelić (12 obrana), Bukić, Milaković 1, Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović 1, Lazić 1, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić 1, Vićan, Herceg 2. Trener: Štritof