Zadarska uvertira u kranjski turnir

Druga polovica ovog tjedna rezervirana je za A1 ligu, skupinu A ili Zapad. Najveći broj utakmica odigrat će se u biti od petka do nedjelje (27. do 29. X.) kada je na rasporedu turnir u slovenskom gradu Kranju, ali slijedi i uvertira u četvrtak.

U Zadru će se naime, u bazenu u Višnjiku ogledati dvije hrvatske momčadi. Drugoplasirani sastav ove skupine A1 lige, korčulanski KPK dolazi u goste Zadru 1952. ‘Sudar’ dviju momčadi s i više no solidnim početkom ili ulaskom u sezonu. Posebno ovo vrijedi za goste s otoka Korčule, koji su se izgledno je i poprilično pojačali za vrijeme ljetnog prijelaznog roka, a onda su to prenijeli u bazen A1 lige. U prvih 6 utakmica, čak 5 pobjeda i tek jedan poraz, i to od vodećeg kotorskog Primorca.

– Ne skrivamo zadovoljstvo dosad učinjenim. Početak sezone nam je jako dobar. Možda tek jedna utakmica, ona protiv Primorca na budvanskom turniru nije bila na toj razini, i tu mislim na drugi dio utakmice, posebno zadnju četvrtinu – kaže uoči dolaska u Zadar, Marjan Kosović, trener KPK.

Domaća momčad, Zadar 1952 ima omjer pobjeda i poraza 3-3. U odnosu na prošlu sezonu, to je već sada, u startu značajno bolje.

– U odnosu na sve objektivne okolnosti, ja sam isto zadovoljan. Imali smo doduše neke i veće planove. Protiv Korčulana nam neće biti jednostavno i lagano. Gledao sam KPK na turniru u Budvi i zamjetno je kod njih kao da su imali malo više prilike za raditi, trenirati., odnosno više vremena za uigravanje – napominje Goran Jovančević, trener Zadra 1952.