Mladostašima važan bod protiv Mornara

Mladostaši se iz Splita vraćaju s važnim bodom iz derbi susreta protiv Mornara. U 9. kolu Regionalne lige Mornar – Mladost 8:8.

Trener Štritof najavio je kako njega i njegovu momčad očekuje težak susret u Splitu i pokazalo se kako je bio potpuno u pravu. Na polovini 2. četvrtine domaći su vodili 3 razlike (6:3) i Žapci su bili u lošoj poziciji u bazenu. Ipak zagrebačka mlada momčad nije se predala već je malo po malo smanjivala zaostatak. Jedno od ključnih odluka trenera Štirtofa se pokazala zamjena vratara. Frano Vićan skočio je u bazen na početku 3. četvrtine te do kraja susreta nije primio pogodak. Samo 3 sekudne prije kraja obranio je udarac bivšeg Mladostaša Živkovića u trenucima dok su domaćini imali igrača više u bazenu. U napadu zagrebačke ekipe najučinkovitiji je bio Zović sa 3 gola (jedan iz peterca). Uz njega dva gola su upisali Paškvalin i Bašić (promašio peterac) te jedan gol zabio je Vlahović. Kod Splićana po dva gola postigli su Marino Čagalj, Antonio Buha i Antonio Dužević, a Ivan Živković i Tomna Rodin po jednom su se upisali u srijelce.

Ovaj bo jako je važan u borbi za final 4 jer je Mornar bio jedan od glavnih konkurenata za jedno od mjesta na završnom turniru. Ovakvim ishodom prednost zagrebačkog sastava ostala je na velikih 8 bodova. U sljedećem kolu, koje se igra već u srijedu, Mladostaši su slobodni.