Primorje ‘preskočilo’ Mornara

Nakon što su propuštene sve prilike da se domogne Final fouraTriglav Regionalne vaterpolo lige, pred Primorjem je bila naizgled lagana utakmica, koja bi trebala ako ništa drugo osigurati bolju startnu poziciju u doigravanju Hrvatskog prvenstva, pogotovo nakon glatkog poraza Mornara u Zagrebu. Pobjeda protiv Vojvodine značila bi i treće mjesto među hrvatskim ekipama u Regionalnoj ligi, što nije beznačajno za daljnji tijek prvenstva.

Bilo kako bilo, Primorje je sasvim ozbiljno pristupilo utakmici i bez obzira na dosta propuštenih prilika i neiskorištenih napada, Tkač s igračem više i Čunko iz polukontre doveli su Riječane do vodstva od 2:0, kojeg su zadržali do kraja prve četvrtine.

Druga je četvrtina započela lijepim pogotkom Cosmina Radua, koga ni dva igrača na leđima nisu spriječila da šraubom matira Filipovića. Uslijedila je vrhunska obrana Frana Čubranića s igračemmanje, da bi Radu već u sljedećem napadu odveo Primorjena +4, iskoristivši igrača više.Zaradio je potom Paparić peterac, kojeg je Radulović pretvorio u pogodak. Dok je Čubranić nanizao već 8 obrana, zanimljivo je da je Filipoviću tek nakon 14’30” pošlo za rukom zaustaviti prvi udarac Riječana. Osam desetinki sekunde prije zvuka sirene, gostiiz Novog Sada postigli su pogodak preko Vasića, tako da se na “veliki odmor” otišlo rezultatom 5:1.

Radulović je krasnom dijagonalom odveo Primorjena 6:1 početkom treće četvrtine, a odmah potom Vukičević je zakucao u mrežu “centaršut” s desne strane, a Paparić je pak sproveo u mrežu loptu koju mu je s lijeve strane servirao Tkač. Tubić je smanjiona 8:2 s igračem više. Buljubašić je postigao deveti gol za Primorje na prekrasnu asistenciju Paparića, koji je i prije toga odlično bio odigrao u obrani.
Maksimović je smanjio iz peterca kojeg je skrivio IanPetrić, ali odmah potom je Radu na svoj način vratio sedam golova prednosti, dok je Rakovac iz peterca (zaradio ga je Radu na asistenciju Petrića) povisio na11:3 i postavio konačni rezultat utakmice. Za samo tri primljena gola svakako je najzaslužniji vratar Fran Čubranić, koji je zadržao koncentraciju od prve do posljenje minute utakmice.

PRIMORJE EB – VOJVODINA11:3 (2:0, 3:1, 4:1, 2:1)
PRIMORJE EB: Jelovina, Radu 3, Radulović 2 (1), Power, Peroš, Čunko 1, Tkač 1, Rakovac 1 (1), Petrić, Vrlić, Vukičević 1, Paparić 1, Čubranić (11obrana), Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.
VOJVODINA: Filipović (5 obrana), Maksimović 1 (1), Čabrilo, Marić, Prekogačić, Rogač, Tubić 1, Trkulja, Šulc, Vasić 1, Marčeta, Popović.Tr.: Vladimir Cukić.
SUCI:Miroslav Vlašić (Zagreb), Vojin Putniković (Beograd).
DELEGAT: AlenPešušić (Zagreb).
Triglav Regionalna vaterpololiga, 18. kolo. Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “ZdravkoĆiroKovačić” pred oko200 gledatelja.
Igrač više: Primorje EB 3/2. Vojvodina7/1.
Peterci: Primorje EB 2/2, Vojvodina1/1.

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto