Počinje nova sezona

Večerašnjom utakmicom u Splitu počinje dvanaesto izdanje Regionalne vaterpolo lige. U ovoj sezoni nastupit će deset klubova u A1 ligi i njih dvanaest u drugom razredu . Sustav natjecanja izmjenjen je zbog brojnih reprezentativnih događaja. Kalendar utakmica najviše je izmjenilo Europsko prvenstvo u vodenim sportovima koje će se u prvom mjesecu održati u Budimpešti.

Naslov prvaka brani Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost koji je u prošlosezonskom finalu uvjerljivo svladao dubrovački Jug. Mladostaši su nagovijestili svoj uspjeh pobjedom u Gružu u drugom kolu. Time su napravili veliki korak k tome da osvoje prvo mjesto skupnog dijela natjecanja. To je značilo da će se Final four prvi put održati u Zagrebu.

Jugaši su na Savu došli u velikoj formi nakon odličnih predstava u Ligi prvaka te su se lako obračunali s hercegnovskim Jadranom. Mladostaši su opravdali ulogu favorita protiv Jadrana iz Splita u drugom polufinalnom susretu. U finalu su snage odmjerili Zagrepčani i Dubrovčani. Jugaši su bili neprepoznatljivi u bazenu i Žapci su došli do lagane pobjede. Mladost je time prekinula trogodišnju dominaciju Gospara i došla do prvog, povijesnog naslova.

Najviše pobjeda ima dubrovački Jug Adriatic osiguranje koji je četiri puta bio najbolji. Riječko Primorje tri se puta popelo na najviše postolje. Jadran iz Herceg Novog u svojim vitrinama ima dva naslova, a Pro Recco i Mladost po jednom su podignuli pehar.

U odnosu na prošlu sezonu novi prvoligaš je VK Budva Budvanska rivijera. Crnogorci su plasman u viši razred natjecanja izborili prvim mjestom u A2 ligi, nakon što su u uzbudljivoj završnici završili ispred Solarisa. Njih je u drugoj ligi zamijenio POŠK koji je sezonu završio na posljednjem mjestu A1 lige. Partizan je status prvoligaša zadržao u susretu sa Solarisom, nakon što je bio bolji u dvije utakmice protiv Šibenčana.

I ove sezone najbole utakmice kola moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na Arena sportu.