Sažetak 1. kola Premier lige

Dvjema utakmicama odigranim u Splitu, počelo je novo izdanje nadmetanja u RVL, konkretno u Premier ligi. Dva od ukupno tri susreta odigrana su u petak u poljudskom bazenu, dok preostala treća utakmica ostaje za subotu u Dubrovniku. Dakako, ovdje pišemo o 1. kolu A skupine Premier lige.

Golijada Jadrana

Splitski Jadran koji se nakon osvojenog naslova prvaka u Hrvatskoj, ovog ljeta silno ojačao, snagu je za početak iskazao nad riječkim Primorjem EB (22:12). Istina da Riječani nisu rang jadranaša u ovom trenutku, a kada govorimo o kvaliteti, ali Primorje EB je prošlosezonski pobjednik A1 lige, trećeplasirani iz prošlosezonskog Prvenstva Hrvatske. Drugim riječima, sasvim solidna momčad koja je to iskazala i prije tjedan dana na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u rumunjskoj Oradei.

Ipak, kada ‘udare’ o sastav koji čini pola hrvatske reprezentacije, plus još po jedan crnogorski i američki reprezentativac, realno se teško mogu nositi s takvom silinom.

Ukupno su u poljudskom bazenu viđena čak 34 gola, 10 pogodaka razlike za Jadran i golijada u drugoj četvrtini (8:5).

– Nisam možda očekivao baš toliko postignutih golova – nakon utakmice će Jure Marelja, trener pobjednika koji je još pridodao.

– Igralo se lijepo, lepršavo, ali polako… Ovo je tek početak, ima još nekih stvari za ispraviti, ali na dobrom smo, pravom putu.

Mladost slavila protiv Mornara

U petak navečer u Splitu nisu slavili samo domaćini. Naime, u drugoj utakmici večeri i 1. kola, Mladost je svladala Mornar (14:9). Uvjerljivo, zasluženo, a doima se i lagano.

Mornarevci su poveli 1:0 i 2:1, ali do kraja prve četvrtine je Mladost potpuno preokrenula rezultat (5:2) i posve preuzela konce igre u svoje ruke. Nije domaćinu pomoglo ni sjajno izdanje ljetošnjeg pojačanja Roberta Stojanca s 5 golova. Uostalom, ako ćemo o golovima, približno je jednako neumoljiv bio mladostaški ljevak, David Mijić koji se četiri puta upisao među strijelce.

U subotu kreće i branitelj naslova

Kao što smo napisali i u uvodnim rečenicama, ovo su tek prve dvije utakmice, ne još i kompletirano kolo u kojem je primjerice Jadran iz Herceg Novog slobodan. Naime, u subotu (16. IX.) u Gružu, branitelj naslova pobjednika Premier lige, Jug Adriatic osiguranje dočekuje šibenski Solaris s početkom u 19.00 sati.

Jugaši bi u svakom pogledu bili izraziti favoriti, pa i da se igra u Crnici, ali sada još malo više i to ne čak toliko zbog domaćinstva, koliko zbog teškoća koje trener Šibenčana Denis Seferović ima s nekolicinom ozlijeđenih igrača, a što mu samo dodatno otežava stanje.