Mornar osigurao opstanak

Vaterpolski klub Mornar Brodospas sljedeće sezone natjecat će se  među najboljim klubovima Regionalne lige. Uoči posljenjeg kola Splićani su bili pretposljednji s bodom više od Partizana i bodom manje od Primorca. Za osiguranje mjesta među elitom trebala im je pobjeda nad Šapcem te tako ne bi ovisili o rezultatu u Budvi. Klub iz Splita uspio je trijumfirati nad prvakom Srbije, konačan rezultat bio je 14:7 (3:0, 5:3, 2:2, 4:2).

Domaćine su predvodili Ferdinand Josip Bušelić i Marin Ban koji su se po tri puta upisali među strijelce, dok je na čelu obrane bio raspoložen vratar Luka Podrug. Čuvar mreže splitskog kluba zaustavio je dvanaest pokušaja protivnika. Kod gostiju najefikasniji su bili Nikola Marković i Đorđe Vučinić s po dva postignuta pogotka.

Liga za opstanak još nije završena. U istom terminu kao u Splitu trebala se igrati utakmica između Primorca i Partizana, no ona je odgođena zbog navijačkih nereda. Unatoč tomu jasno je da je Budva pobjednik lige za opstanak te je time osigurala šesto mjesto u A1 ligi, slijedi ih Šabac na sedmom mjestu. Mornar se popeo na osmo mjesto te čeka sutrašnji ishod u Budvi. U slučaju pobjede, Kotorani će skočiti na njihovo mjesto, a Splićani će sezonu završiti na pretposljednjem mjestu. Partizan može spasiti jedino pobjeda u sutrašnjem dvoboju. Posljednje mjesto vodi u dodatne kvalifikacije s trećeplasiranim sastavom A2 lige.