Posljednje kolo prvog turnira Premier lige

Današnjim kolima u Beogradu i Splitu odigrane su posljednje utakmice prvog turnira Premier lige.

U Beogradu je ekipa Šapca ostvarila drugu pobjedu na turniru pobijedivši Budvu 12:8 kojoj je to šesti poraz. Bio je to većinom otvoren susret kojeg je srpska momčad uspjela dobiti tek u posljednjih osam minuta igre. Kod pobjednika Savo Ćetković s 4 postignuta pogotka bio je najbolji strijelac utakmice.

Do svoje druge pobjede došla je i ekipa Mladosti tijesnom pobjedom nad crnogorskim prvakom Jadranom iz Herceg Novog. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka rezultat je glasio 12:11 te se Žapci u Zagreb vraćaju sa 6 bodova, dok će Novljani kući s 9 bodova nakon prvog turnira.

Posljednju utakmicu beogradskog turnira odigrali su Partizan i Novi Beograd. Domaćini su potvrdili stopostotan učinak pobjedom protiv Partizana 12:9. Kod poraženih je Alexander Bowen s 4 pogotka bio prvo ime utakmice.

U Splitu je domaćin turnira Mornar pobijeđen od Crvene zvezde s uvjerljivih 12:8. Konačnih +4 Beograđani su napravili već u prvoj dionici igre u kojoj su ostali čiste mreže (4:0) te je utakmica bila riješena. Tankosić, Basara i Radović postigli su po 3 pogotka za Zvezdu.

Još uvjerljivije nego Zvezda do svog stopostotnog učinka došla je ekipa splitskog Jadrana pobijedivši kotorskog Primorca 15:8. Jadranaši su konstantno gradili svoju prednost te su se svi, osim Jankovića i dvojice vratara Anića i Podruga, upisali u strijelce.

Za kraj splitskog turnira Radnički je došao do svoje treće pobjede nad Solarisom koje je ostao na jednoj. Konačan rezultat nakon 32 minute igre glasio je 16:11.