Velika pobjeda Primorca

U Budvi je večeras odigrana odgođena utakmica između Primorca i Partizana. Tim činom završen je skupni dio natjecanja u A1 ligi. Večerašnji ogled odgovorio je na pitanje koji klub ćemo i dogodine gledati među najboljim momčadima. Kotorani su slavili rezultatom 10:9 (2:2, 3:4, 2:3, 3:0).

U prvoj četvrtini vidjeli smo po dva pogotka sa svake strane. Drugih osam minuta domaćini otvaraju pogotkom te se igralo gol za gol, ipak na poluvrijeme klub s Banjice odlazi s vodstvom 5:6.  Sredinom treće četvrine Andrej Barač odvodi svoju momčad na dva pogotka razlike. Imao je Partizan do kraja pretposljednih osam minuta i napad s igračem više da poveća svoju prednost, no na posljednji odmor odlazi se s rezultatom 7:9. U posljednjem periodu svjedočili smo velikom preokretu domaćina. Miroslav Perković dvama pogocima dovodi svoju momčad do izjednačenja, a pobjedu Primorcu donosi Marko Milić dvije minute prije kraja utakmice.

Ovo je bila večer odličnih partija vratara na obje strane. Aleksandro Kralj je na vratima domaćeg sastava imao 11 obrana, tj. zaustavio je 55% udaraca protivničkih igrača. S druge strane Milan Bulajić 12 puta zaustavio je protivničke pokušaje, odnosno 54% udaraca prema svome golu.

Primorac je ovom pobjedom osigurao ostanak među elitom, a Partizan će svoje mjesto među 12 momčadi u Premier ligi tražiti kroz kvalifikacijske utakmice s Primorjem.