Kompletirano drugo kolo

U subotu prijepodne odnosno u ranim poslijepodnevnim satima kompletirano je 2. kolo kvalifikacijskih turnira Premier lige u Beogradu i Dubrovniku. Podsjetimo, prve utakmice 2. kola odigrane su još u petak prijepodne.

Sve tri utakmice odigrane u prvom dijelu današnjeg dana nisu ponudile rezultatska iznenađenja. U Beogradu je splitski Jadran i rezultatski dokazao da je barem dvostruko bolji od Partizana. Možda to i nije bilo toliko vidljivo u prve dvije četvrtine nakon kojih je Jadran imalo samo gol prednosti (7:6), ali u zadnje dvije dionice bili su zatvoreni svi putevi prema splitskom golu. Partizan više nije postigao niti jedan pogodak, a primili su ih pet.

Mladost je pak svladala riječko Primorje EB koje je i opet, neovisno porazu, pružilo vrlo dobar, na trenutke i dopadljiv vaterpolo. Nije pobjeda Zagrepčana baš niti jednog trenutka bila upitna, najveća prednost Žabaca je bila 4 gola plusa (10:6), ali Primorje EB je upinjanjem maksimalnih snaga uspjelo načelno izgubiti vrlo ‘pristojnim’ rezultatom. Vrlo dobar u Hinićevom sastavu bio je mladi centar Lovro Paparić (4 gola), ali lijepo su odigrali i mladići poput Svena Augustija, Tina Brubnjaka.

U pobjedničkom sastavu kapetan mladostaša Luka Bukić je bio glavni ‘motor’ igre svojeg sastava, a s 5 golova i najbolji strijelac utakmice. Ostaje dojam da Mladost možda i nije igrala svom snagom, što je razumljivo jer ih u večernjim satima čeka derbi za vjerojatno prvo mjesto u skupini, protiv splitskog kluba.

U B skupini u Dubrovniku, odigran je samo jedan susret. Kragujevački Radnički je pobijedio prvaka Crne Gore, Jadran iz Herceg Novog u utakmici s malo golova. Kuriozitetno donekle, u prvoj četvrtini niti jedna momčad nije uspjela smjestiti loptu u mrežu. U Gružu je večeras također derbi, utakmica za prvo mjesto između Juga Adriatic osiguranja i Radničkog.

Raspored i satnica utakmica u subotu, 16. siječnja(poslijepodnevno-večernji program):

Skupina A – Beograd

4. kolo:

17.00 Partizan – C. zvezda (SK 2)

18.50 Primorje EB – Šabac (SK 3)

20.40 Mladost – Jadran (SK 4)

Skupina B – Dubrovnik

4. kolo:

17.00 Jadran (HN) – Solaris (SK 4)

18.50 Primorac – Budva (SK HD)

20.40 Jug AO – Radnički (Nova Sport)

Izvor: HVS