Novi Beograd slavio u derbiju

Večerašnjim susretima kompletirano je pretposljednje kolo beogradske skupine. U prvom dvoboju Jadran iz Herceg Novog tijesno je slavio nad Šapcem rezultatom 9:8 (1:2, 3:3, 3:1, 2:2). Na veliki odmor klub iz Srbije odlazi s minimalnom prednošću, no Jadranaši preokreću utakmicu u svojou korist u trećoj četvrtini. U posljednjih osam minuta vidili smo po dva pogotka sa svake strane. Novljane je do pobjede predvodio Matej Čaraj s četiri postignuta pogotka, dok je kod Šapca najefikasniji bio Kristijan Šulc koji se tri puta upisao u listu strijelaca.

U drugoj utakmici kola Partizan je uvjerljivo svladao Budvu. Konačan rezultat bio je 4:17 (1:3, 1:4, 1:5, 1:5). Crno-beli od samog početka pokazali su nadmoć u bazenu te pobjeda nije ni u jednom trenutku dolazila u pitanje, već je pitanje bilo samo konačne razlike. U pobjedničkoj momčadi najraspoloženiji je bio Lazar Vićković koji je tri puta poslao loptu iza protivničkog vratara.

Najisčekivanija utakmica cijelog turnira odvila se večeras u 20 sati i 40 minuta. U posljednjem susretu šestog kola Novi Beograd svladao je Jug Adriatic osiguranje rezultatom 14:10 (3:3, 3:3, 2:3, 6:1). Momčad Juga pokazala je da se s izuzetno mladim igračima iz svoje škole vaterpola i bez kapetana Lorena Fatovića može nositi s jednom od najboljih momčadi svijeta, što više Jugaši su u posljednjih osam minuta ušli s predošću od jednog pogotka. Tada je do izraza došla dulja klupa Beograđana i povoljniji rapored, jer momčad iz Beograda bila je jutros slobodna u petom kolu, dok su Jugaši igrali protiv Budve. Najbolji pojedinac susreta bio je vratar Juga Toni Popadić s 15 obrana. U pobjedničkoj momčadi istaknuo se Dušan Mandić koji je pet puta pogodio protivničku mrežu.

U Splitu se večeras igralo četvrto kolo. U prvom susretu Prirmorac je bio bolji od Solarisa rezultatom 12:11 (3:3, 3:2, 2:2, 4:4). U utakmici s velikim brojem isključenja za dlaku su se bolje snašli Kotorani i tako došli do važna tri boda. Do slavlja predvodio ih je sjajni Dušan Matković koji je četiri puta bio precizan, a s druge strane Antun Goreta imao je jednak učinak.

Radnički je, nakon jutrošnje teške utakmice, večeras imao lakši posao. U drugoj utakmici četvrtog kola splitske skupine momčad iz Kragujevca svladala je Mornar rezultatom 15:5 (2:1, 6:1, 1:0, 6:3). Kragujevčani su od samog početka pokazali nadmoć u bazenu i da su od Splićana za koplje bolji. Već do poluvremena susret je bio riješen te je sljedećih 16 minuta prošlo u opuštenom ritmu. Za pobjednike Nemanja Stanojević i Nikola Lukić postigli su po tri pogotka, dok je za Mornar jednako puta precizan bio Luka Vrdoljak.

U posljednjem dvoboju večeri domaći Jadran pobijedio je Crvenu zvezdu rezultatom 9:12 (2:4, 3:2, 1:4, 3:2). Do poluvremena vodila se tijesna bitka u bazenu, no ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj su Jadranaši došli do prelomne prednosti. U posljednjih osam minuta došlo je do laganog opuštenja Splićaana te je momčad iz Beograda ublažila poraz. Pobjednike je nosio Luka bukić s pet pogodaka u protivničku mrežu, a za crveno-bele po dva puta u listu strijelaca upisali su se Ivan Basara i Miloš Vukičević.

Raspored nedjelja jutro:

BEOGRAD, sedmo kolo

10.00 Šabac – Budva

11.50 Jadran HN – Mladost

13.40 Partizan – Novi Beograd

SPLIT, peto kolo

10.00 Mornar – Crvena zvezda

11.50 Jadran ST – Primorac

13.40 Solaris  – Radnički