Uvjerljive pobjede favorita u posljednjem kolu

Završeni su drugi truniri Premier regionalne vaterpolo lige. Posljednji dan natjecanja u Srbiji otvorili su Mornar i Šabac. Splićani su pokazali da nemaju kvalitetu da bi parirali Šapčanima pa je konačan rezultat bio 10:16 (2:5, 3:4, 2:1, 3:6). Srpska momčad od samog početka pokazala je razliku u snazi i suvereno privela susret kraju, uz mali pad koncentracije u trećoj četvrtini kada su uspjeli postići tek jedan pogodak. Marko Tubić i Ognjen Stojanović bili su najbolji pojednici susreta postigavši po četiri pogotka za momčad iz Šapca.

Prvi susret dana u Budvi donio je vrlo zanimljiv dvoboj između Radničkog i Mladosti. Zagrepčani su pružili još jednu odličnu utakmicu pa su dvoboj otvorili s dva pogotka u nizu, međutim momčad iz Kragujevca uspjela je neutralizirati predost Žabaca i na prvi odmor odlazi se neriješenim rezultatom. Sljedeću četvrtinu opet su Mladostaši ti koji su bolji u bazenu i ponovo stižu do dva pogotka razlike, ipak sastav Uroša Stevanovića do poluvremena uspijeva prepoloviti zaostatak. Nastavak utakmice donio je bolju igru Radničkog koji je kroz treću četvrtinu uspio preokrenuti rezultat i doći do prvog vodstva na utakmici trideset sekundi prije posljednjeg predaha. Kragujevčani nastavljaju s dobrom igrom i na početku posljednje dionice, no klub iz Zagreba uspijeva domoći se još jednog izjednačenja dvije minute prije kraja susreta. Na njihovu žalost to je bilo sve od Mladosti u napadu pa momčad Radničkog dvama pogocima u nizu dolazi do vrlo važne pobjede rezultatom 15:13 (3:3, 2:3, 5:3, 5:4). Ljevoruki reprezentativac Crne Gore Aleksa Ukropina bio je prvo ime pobjedničke momčadi jer je pet puta poslao loptu iza protivničkog vratara, na drugoj strani najefikasniji je bio Dario Rakovac s jednakim učinkom.

Sinoćnji poraz od Juga nije ostavio velikog traga na momčadi Jadrana iz Splita. Danas su u svojoj osmoj utakmici u ovoj sezoni Premier lige porazili Partizan rezultatom 9:16 (2:4, 1:7, 4:3, 2:2). Od samog početka očigledna je bila razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi pa su Jadranaši polako gradili svoju prednost. Prelomna je bila druga četvrtina koju je momčad iz Splita dobila sa šest pogodaka razlike. Crno-beli nisu imali snage i znanja vratiti se iz velikog rezultatskog minusa, već su samo uspjeli ublažiti svoj poraz do kraja susreta. Alexander Brant Bowen tri puta pogodio je protviničku mrežu i time je bio najraspoloženiji pojedinac momčadi iz Beograda. U redovima pobjednika po tri puta u listu strijelaca upisali su se hrvatski reprezentativci Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić.

U drugoj utakmici dana u Budvi Novi Beograd lako se obraćunao sa Solarisom. Konačan rezultat bio je 8:14 (2:3, 1:6, 2:1, 3:4). Bila je to vrlo slična pobjeda onoj Šapca. U vrlo opuštenoj atmosferi Beograđani su pokazali ogromnu razliku u poznavanju vaterpolske igre u odnosu na Šibenčane pa su na poluvrijeme otišli s prednošću od sedam pogodaka. U trećem periodu došlo je blagog opuštanja u momčadi Vladimira Vojasinovića pa su Sunčani uspjeli smanjiti prednost. Posljednji period bio je puko odrađivanje posla na objema stranama pa se nije igralo vrlo žustro u obrani što je omogućilo postizanje većeg broja pogodaka svakoj od ekipa. Antun Goreta predvodio je poraženu momčad upisavši se tri puta među strijelce, dok su pobjednici imali pet dvostrukih strijelaca.

Jug Adriatic osiguranje očekivano je svladao Crvenu zvezdu u posljednjoj utakmici drugog turnira u Beogradu. Nakon 32 odigrane minute rezultat je bio 17:12 (4:2, 5:4, 4:4, 4:2). Utakmicu je otvorio Gavril Subotić svojim pogotkom i bila je to prva i jedina prednost Crveno-belih u ovom susretu. Nakon tri odigrane minute utakmice počela je simultanka Alexandrosa Papanastasioua koji s tri pogotka u nizu odvodi svoju momčad na dva zgoditka prednosti. Sjajni grčki reprezentativac do kraja susreta postigao je još pet pogodaka pa se zaustavio na ukupnoj brojci od osam i bio je apsolutno najbolji pojedinac dvoboja. Kroz daljnji tijek utakmice postignut je veliki broj pogodaka, no Jugaši su sigurno održavali svoju prednost održavavši Zvezdaše konstanto u zaostatku od dva do pet pogodaka. U momčadi iz Beograda potrebno je istaknuti centra Stefana Pješivca koji je postigao dva lijepa pogotka s pozicije centra.

Turnir u Budvi zaključen je najzanimljivijim dvobojem dana. U crnogorskom derbiju Jadran iz Herceg Novog svladao je Primorac rezultatom 3:6 (1:2, 0:0, 1:2, 1:2). Bio je to susret vrlo dobrih i koncentriranih obrana predvođenih kvalitetnim vratarima. U Susretu s malim brojem pogodaka na kraju su se bolje snašli Novljani pa su se tako u maloj mjeri osvetili Kotoranima za poraz u finalu nacionalnog kupa. Jadranaši su u jednom trenutku, krajem treće četvrtine, imali čak i tri pogotka prednosti, no momčad iz Kotora uspjela je postići jedan pogodak do kraja tog perioda i ublažiti zaostatak. Najbolji strijelac među pobjednicima bio je Dimitrije Obradović s dva pogotka, na drugoj strani Đorđije stanojević imao je jednak učinak.

Današnjim susretima spušten je zastor na druge turnire Premier regionalne vaterpolo lige. Nastavak natjecanja najbolje je iskoristio Jug koji je zasjeo na vrh tablice s dva boda više od Novog Beograda, koji pak ima bod više od Radničkog. Posljednje mjesto koje vodi na Final four drži Jadran iz Splita s dva boda manje od momčadi iz Kragujevca, ali i utakmicom manje od vodećeg trojca. Posljednji turniri donijet će nam putnike na završni turnir, svi će pogledi biti uprti u susret Jug Adriatic osiguranja i Radničkog jer će najvjerovatnije taj susret iznjedrit domaćina turnira najbojih četiriju momčadi.