Jug pobjedom u derbiju zasjeo na prvo mjesto

Predzadnji dan natjecanja u Beogradu otvorili su Partizan i Mornar svojim susretom. Momčad iz Srbije odlično je ušla u susret i održali su svoju mrežu netaknutom više od 11 minuta igre, kada Vrdoljak postiže pogodak iz peterca. Crno-beli nastavili su s dobrom igrom i na poluvrijeme su odnijeli pet pogodaka prednosti. U drugom dijelu dvoboja Beograđani ubacuju u još jednu brzinu više pa je do kraja utakmice njihova prednost dosegla dvoznamenkasti iznos. Konačad rezultat bio je 19:8 (4:0, 4:3, 5:2, 6:3). Petar Velkić bio je najefikasniji igrač pobjednika postigavši četiri pogotka. Vratar Partizana Milan Bulajić zaustavio je 11 pokušaja Splićana, međutim Marin Vrdoljak uspio je tri puta poslati loptu iza njega.

U gradu na crnogorskoj obali prve su u bazen skočile momčadi Budve i Solarisa. Domaća momčad vrlo dobro ušla je u utakmicu i dva je puta imala prednost u prvoj četvrtini, no Šibenčani su oba puta neutralizirali istu pa se na prvi predah otišlo neriješenim rezultatom. Kroz drugih osam minuta još uvijek je dvoboj bio vrlo zanimljiv i neizvjestan pa Sunčani na veliki odmor odlaze tek s jednim zgoditkom više. Početkom nastavka Budvani uspijevaju izjednačiti rezultat, ali potom dolazi do pada u njihovoj igri i momčad Solarisa polako počinje graditi svoju prednost, koja je na ulasku u posljednjih osam minuta iznosila četiri pogotka. U zadnjoj četvrtini klub iz Krešimirovog grada odigrao je vrlo ozbiljno u obrani te je očuvao svoj gol netaknutim pa su do pobjede došli rezultatom 5:11 (2:2, 1:2, 2:5, 0:2). Obranu pobjedničkog sastava predvodio je Marin Šparada s 11 obrana, dok je u napadu najraspoloženiji bio Jerko Penava s četiri pogotka. U momčadi Budve najviše se istaknuo vratar Milija Mandić koji je zaustavio 9 pokušaja protivnika.

Crvena zvezda nastavila je s dobrom igrom i u večerašnjem susretu. Crveno-beli u drugom kolu turnira u Beogradu porazili su Šabac rezultatom 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4). Na samom početku utakmice momčad Mirka Vičevića  bila je bolja u bazenu te je dva puta došla do dva pogotka prednosti, no do kraja prvih osam minuta Šabac je uspio izjednačiti. U sljedečoj četvrtini igralo se gol za gol te se na veliki predah odlazi bez pobjednika. Nastavak bolje otvaraju gosti te dolaze do svoje prve i jedine prednosti u ovom susretu pogotkom Sava Ćetkovića. U četiri posljednje minute treće četvrtine klub iz glavnog grada Srbije postiže četiri pogotka i u posljednji period donosi dva pogotka više postignuta od protivnika. Posljednjih osam minuta donosi veliku borbu u terenu te Šapčani ponovo stižu protivnike. Četiri minute prije kraja Savo Ćetković postiže svoj sedmi pogodak i donosi novo izjednačenje, ipak to je bilo sve od momčadi Nemanje Ličanina u napadu i Zvezdaši dvama pogocima do kraja utakmice odnose pobjedu. Gavrli Subotić predvodio je Crvenu zvezdu postigavši četiri pogotka.

Sinoćnji dvoboj Radničkog i Novog Beograda očito je ostavio traga na momčadi iz Kragujevca koja danas nije uspjela opravdati ulogu favorita protiv Jadrana iz Herceg Novog. Trideset dvije minute borbe nisu iznjedrile pobjednika pa je konačan rezultat bio 12:12 (0:1, 3:2, 7:4, 2:5). Početak utakmice bio je vrlo nervozan te smo u prvih osam minuta vidili samo jedan pogodak, onaj Nikole Lukića iz peterca. Drugu četvrtinu bolje otvaraju Novljani i dolaze do dva pogotka prednosti nošeni igrom Petkovića u napadu, Lukić je neumoljiv s druge strane te dvama pogocima postavlja rezultat 3:3 na poluvremenu. Loša igra obiju momčadi u napadu u prvoj četvrtini nadkonađena je u trećem periodu u kojem je postignuto 11 pogodaka, sedam od strane crnogorske momčadi, četiri od Kragujevčana. Posljednji period donio je bolju igru sastava Uroša Stevanovića u obrani te simultanku Marka Radulovića u napadu koji je četiri puta pronašao put do protivničke mreže. Ovim rezultatom Radnički je ostao jedina neporažena momčad u ovoj sezoni Premier lige, no to im je ipak dovoljno tek za treće mjesto na tablici. Među Jadranašima u napadu su najraspoloženiji bili Jovan Vujović i Marko Petković koji su po tri puta zatresli protivničku mrežu. S druge strane Marko Radulović bio je najefikasniji postigavši šest pogodaka.

Hrvatski derbi odigran je u posljednjoj utakmici u Beogradu. Jug Adriatic osiguranje osvetio se splitskom Jadranu za poraz u finalu Kupa Hrvatske pobijedivši ih u večerašnjem susretu rezultatom 14:16 (2:0, 3:4, 4:7, 2:5). Bila je to utakmica puta nervoze i lijepih poteza. Jadranaši bolje ulaze u susret pa kroz prvu i početak druge četvrtine dolaze do četiri pogotka prednosti. Dubrovački vaterpolisti svoj prvi zgoditak postižu tek polovicom drugog perioda i do kraja istog na krilima Fatovića i Benića sustižu Splićane, no Marinić Kragić svojim pogotkom odvodi Jadran s prednošću na veliki predah. Nastavak opet bolje otvara momčad koju je večeras s klupe vodio Marin Kliškinjić, no Dubrovčani nakon primljenog pogotka ubacuju u brzinu više i u posljednjih osam minuta ulaze s dva pogotka prednosti. U trečoj četvrtini viđen je i potez utakmice. Jugov centar Konstaninos Kakaris prvo si je nogom prikučio loptu pa je potom zabio šraubu između trojice obrambenih igrača. Sastav Vjekoslava Kobešćaka kroz posljednjih osam minuta sigurno je održavao porednost i došao je do pobjede kojom je zasjeo na prvo mjesto ukupnog poretka. Jugaše je predvodio kapetan Loren Fatović postigavši pet pogodaka. Najbolji strijelac susreta dolazi is redova Jadrana, Jerko Marinić Kragić šest puta zatresao je protivničku mrežu.

Sinoćnji naporan susret protiv Radničkog ostavio je traga i na momčadi Novog Beograda koji je danas iznenađujuće prosuo bodove protiv Primorca odigravši 11:11 (3:2, 3:1, 1:4, 4:4). Kotorani bolje ulaze u susret i postižu dva pogotka u nizu, no Beograđani trima pogocima u nizu preokreću rezultat u svoju korist. Momčad iz glavnog grada Srbije nastavlja s odličnom igrom i u drugoj četvrtini pa do poluvremena povećava svoje vodstvo, koje na velikom predahu iznosi tri pogotka prednosti. U nastavku dolazi do pada u igri momčadi Vladimira Vujasinovića, što Primorac koristi i u posljednjih osam minuta ulazi se neriješenim rezultatom. Momčad iz Kotora prva postiže pogodak u posljednjoj četvrtini, no uslijedio je preokret jer Beograđani postižu tri pogotka u nizu. Na ulasku u posljednju minutu Dušan Matković donosi novo izjednačenje, no Radomir Drašović dvadeset šest sekundi prije kraja postavlja novo vodstvo kluba iz Beograda. Drami tu nije bio kraj jer Dušan Matković dvije sekunde prije kraja svojim šestim pogotkom donosi bod svojoj momčadi. Dvostruki zlatni olimpijac Dušan Mandić večeras je ponovo predvodio svoju momčad postigavši pet zgoditaka.

Večerašnji kiks Novog Beograda najbolje je iskoristio Jug Adriatic osiguranje koji je izbio na čelo poretka Premier lige s dva boda prednosti nad Beograđanima. Njih u stopu slijedi Radnički sa samo jednim bodom manje, no dva više od splitskog Jadrana. Njihov večerašnji poraz iskoristila je Crvena zvezda koja se primakla na samo bod od mjesta koje vodi na završni turnir. Posljednje kolo drugih turnira igra se sutra ujutro.

Raspored nedjelja jutro

BUDVA, 4. kolo

  • 10.00 Radnički – Mladost
  • 11.50 Solaris – Novi Beograd
  • 13.40 Primorac – Jadran HN

BEOGRAD, 3. kolo

  • 10.00 Mornar – Šabac
  • 11.50 Partizan – Jadran ST
  • 13.40 Jug Adriatic osiguranje – Crvena zvezda