Trofej ostao na Kantridi

Erupcija oduševljenja na Kantridi! Igrači Primorja rastjerali su sve crne vrane i osvojili Triglav regionalnu ligu potopivši svoje najljuće rivale – 15:9 je konačni rezultat nakon 32 minute prepune uzbuđenja i velemajstorskih poteza.

Podsjetimo se polufinalnih utakmica. Jug je savladao Radnički rezultatom 10:4, a isti je takav rezultat bio na semaforu nakon 16 minuta i 51 sekunde utakmice Primorje-Mladost. Nakon toga je sve krenulo nekim čudnim putevima, tako da je na kraj izgledalo da su Riječani teškom mukom savladali objektivno slabijeg protivnika. Možemo samo reći da ne pamtimo kada je protiv jedne ekipe dosuđeno šest peteraca… Ali pustimo ta razmišljanja za neka druga vremena…

Nakon prvih pet minuta bez gola, dubrovčani postižu prvi gol s(p)retnom pliskom Nikole Janovića, a nakon tri propuštene prilike s igračem više, kazna stiže pet sekundi prije kraja prve četvrtine, kada je Bicari po drugi put matirao nemoćnog Vićana.

Odmah na početku drugog perioda, Burić krasno asistira Suknu, čiji šut završava u golu. Nakon toga, međutim, Paulo Obradović nema milosti i protiv svoje bivše ekipe postiže dva gola. Na semaforu stoji 1:4, što se Sandru Suknu ne sviđa i iz petok pokušaja s igračem više konačno uspijeva matirati Bijača, da bi nakon toga Muslim u svom stilu smanjio na -1. Onda stupaju ponovno na scenu suci, koji isključuju Muslima iz tko zna kojeg razloga a nakon toga i Šetku. S dva igrača više Obradović postiže gol, uz napomenu da je Vićan uhvatio loptu… na crti. Jug igra sve grublje i u zadnjem napadu Bušlje dobiva isključenje da bi par sekundi nakon toga Visković pokušao nokautirati Sukna iznad vode.

Primorje ulazi u treću četrvtinu s dva igrača više, ali Riječani postižu pogodak tek kada su oba igrača ponovno u igri, zahvaljujući izvrsnom Raduu, koji postiže ubrzo nakon toga i peti gol iz kontranapada! Primorje je ponovno u igri. Peterec za Jug u 20. minuti: neće se valjda ponoviti jučerašnji scenario, propitkivali su se navijači. Janović dovodi ponovno Jug u vodstvo (6:5) i to je u biti bila prekretnica susreta, jer je odmah nakon toga Burić izjednačio otvorivši na neki način Garcii Bijačeva vrata: Lijevoruki katalonac je u gol pretvorio peterac koji je Radu zaradio nakon teške bitke na dva metra, da bi minutunakon toga opet matirao Bijača za prvo osjetnije vodstvo Riječana. Oduševljena publika neprestano bodri svoje ljubimce, koji se muški bore protiv prilično grubih dubrovčana. Paulo Obradović smanjuje na 8:7, no Sukno realizira igrača više i domaći su opet na +2. Viskovićev gol za 9:8 kao da je napalio primorjaše, koji su nakon toga otvorili novu mini seriju, postigavši četiri gola za redom. Prekrasan lob Garcie, pa Šetkin pogodak s igračem više, a onda i Elez sa Garciine pozicije, pa opet Šetka u posljednjoj stotinki sekunde napada. Sada na semaforu stoji 13:8 i sasvim je jasno da će pehar ostati na Kantridi treću godinu za redom. Visković smanjuje s igračem više, ali Primorje želi dotući protivnika. Burić i Radu postižu još sva gola za konačnih 15:9. Od -3 na +6! Koliko uzbuđenja u 32 minute…

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto