OVK Split ‘zagužvao’ borbu za 2. mjesto

U najavi utakmice u poljudskom bazenu, susretu 9. kola A1 lige, skupina A ili Zapad, između OVK Splita i KPK naveli smo kako je na papiru KPK, drugoplasirani sastav skupine možda lagani favorit, ali uz oprez. Odnosno, „…ne bi trebalo iznenaditi ako domaćin opasno zaprijeti ili čak i nešto više”.
Upravo se to i dogodilo, ne baš slučajno.

Iako je KPK bio jači u odnosu za neke prijašnje utakmice povratkom Ante Radovanovića, te uz sjajno izdanje Tina Fabrisa (4 pogotka), OVK Split je odnio pobjedu. Čak i malo više, vrlo uvjerljivu pobjedu. Korčulani nisu niti jednom vodili, od starta su bili u rezultatskoj defenzivi. Splićani su dobili prve tri četvrtine, osobito uvjerljivo treću nakon koje je bilo 10:4 i pitanje pobjednika riješeno i prije zadnjih 8 minuta.
Splićanima nije naudio čak ni iskazani problem s realizacijom igrača više (1-8).

Ovom pobjedom OVK Splita, ‘zaoštrila’ se borba za drugo mjesto u skupini. Trenutačno je KPK na 2. mjestu i ima 27 bodova, a prati ih Zadar 1952 koji ima tri boda manje. U sljedećem, zadnjem kolu u skupini (25. XI.) na bazenu Gojko Arneri igrat će upravo KPK i Zadar 1952. Izjednačeni sastavi, što su dokazali i u prvom dijelu sezone, odnosno u 3. kolu kada je u Višnjiku zadarski sastav pobijedio 9:8.