Primorje proradilo u trećoj četvrtini

Primorje je opravdalo ulogu favorita u trećem kolu Triglav Regionalne lige. Bivši europski prvaci, vaterpolisti Crvene zvezde, ipak nisu dorasli riječkom sastavu.Momčad trenera Riste Maljkovića upisala je u prva dva kola dvije pobjede, protiv Radničkog i Vojvodine, ali obzirom na situaciju u klupskom vaterpolu u Srbiji, ovi rezultati govore više o slabostima protivnika nego o snazi crveno-bijelih. Nakon dvije minute Riječani vode već 3:0 („torpedo“ Muslima, Echenique iz kontranapada i Krapić), ali do kraja četvrtine samo je Radu još jednom svladao vratara Kralja, dok su beograđani postigli gol iz peterca kojeg je skrivio vratar Jelovina. Obrana, međutim, u prvoj četvrtini djeluje izuzetno čvrsto i agresivno, tako da igrači Zvezde teško dolaze do pozicije za šut.

Jednu neopreznost na početku drugog perioda igre kažnjava Bakić, dok Primorje propušta priliku s igračem više, a nekoliko uzastopnih šuteva završava ili u okvir vrata (Muslim, Bošković, Burić, Buljubašić…) ili u blok. Teškom su mukom Riječani došli do petog gola. Nakon više pokušaja (i obrana Kralja), Burić postiže gol šraubom s dva metra, ali odmah potom Eškert smanjuje vodstvo domaćih nakon što je sam izbio ispred Jelovine. U situaciji dva na dva Ante Vukičević postiže šesti pogodak za Primorje, koje odlazi na „veliki odmor“ rezultatom 6:3.

„Procurilo“ je međutim u trećoj četrvtini, kada su Primorjaši postigli pet pogodaka u tri minute. Kraljevu je mrežu načeo Burić, a nastavili su Vukičević iz kontranapada, kojeg je povukao Echenique i potom asistirao bivšem Mladostašu, pa Krapić lijepom šraubom, te Echenique i Bošković iz peterca, kojeg je skrivio Jović na Raduu. Šetka i Echenique zaključuju potom priču u trećoj četvrtini, koja je završila rezultatom 7:0 u korist Primorja!

U četvrtoj četvrtini domaći igrači nastavljaju s odličnom obranom, ne dozvolivši protivnicima slobodan šut. Realizacija je bila malo slabija (Muslim, Dedović i Buljubašić), ali zato ne primiti pogodak 17 minuta i 34 sekunde sigurno veseli trenera Ivana Asića.

PRIMORJE EB – CRVENA ZVEZDA 16:3

Ivo Vidotto
Foto: Lucio Vidotto