Jadran uvjerljiv na startu

Prevelika je razlika u kvaliteti među suparnicima da se ništa drugo osim uvjerljive pobjede domaćina nije niti moglo očekivati. Bilo je samo pitanje s koliko će snage Splićani odigrati ovaj susret jer je evidentno da su za ovaj razred natjecanja ipak po kvaliteti ispred većina društva.

A odigrali su “jadranaši” s pola snage, možda čak i sa četvrtinom snage jer nisu imali neki veći izazov. Dovoljno se sjetiti da je iskusni Boris Pavlović igrao u istom ovom Cattaru kada se osvajao Kup LEN-a, a da ova momčad ipak teško može na bekovski pozicijama parirati. Jednako kao i na vanjskim pozicijama gdje su tek u drugom dijelu susreta Splićani odigrali ozbiljnije.

Ipak mlada momčad Cattara je barem u prvoj četvrtini bila ravnopravna, imala 2:2, ali dalje od toga bilo je nemoguće nešto napraviti. Istina bilo je i vodstvo 3:2 gostiju u 9. minuti, ali je onda domaćin zaigrao malo ozbiljnije u obrani i serijom od 3:0 doveo stvari na svoje mjesto.

U drugom dijelu dvoboja domaći su potpuno slomili otpor Cattara, povezali su nekoliko dobrih obrana, potom su podigli reaizaciju igrača više, pokazali nekoliko raznovrsnih rješenja u realizaciji i stigli do uvjerljivih sedam pogodaka. Dojma smo da su mogli i puno više, zapravo su “jadranaši” odigrali točno koliko im je bilo potrebno da pošalju poruku ostalima u A2 ligi da su ipak tu najjači.

Robert Radica,Slobodna Dalmacija