Žapci na Bukićev pogon preko Slane bare

Vaterpolisti Mladosti pobjedom su otvorili turneju po Srbiji svladavši Vojvodinu 11:9. Najbolji pojedinac susreta bio je Luka Bukić sa čak 6 pogodaka.

Žapci su se ipak nešto više mučili, nego što se očekivalo, protiv Vojvodine. Bila je to tvrda utakmica od samog početka te u do početka treće četvrtine niti jedna momčad nije imala više od pogotka prednosti. Na kraju se upravo treća četvrtina pokazala kao presudna za pobjedu, a Žapci su tu dionicu dobili sa 5:3.

U posljednjoj četvrtini čak 6 minuta niti jedna momčad nije postigla pogodak, da bi nešto manje od 2 minute prije kraja Bukić postigao gol (11:7) i rješio svaku dvojbu oko pobjednika.

Bila je ovo vjerojatno najbolja utakmica za Mladost mladog Bukića koji je time potvrdio da je zaslužio poziv za prošlotjedni nastup za reprezentaciju protiv Rusije. Uz Bukića treba istaknuti i dobar nastup još jedne mlade nade kluba, Marina Dašića, koji je postigao 2 gola iz isto toliko pokušaja. Na golu trener Hrestak je dao priliku Salemu koji mu je to uzvratio sa vrlo dobrih 10 obrana. Kod domaćina najučinkovitiji je bio Rogač sa 3 gola.