Izvrsni Čagalj sa tri pogotka iskoristio pad u igri gostiju

Pišu se bodovi i to je najvažnije, ali nije ovo bila neka utakmica Mornara za pamćenje, dugo su se mučili protiv objektivno slabije Crvene zvezde koja nije na toj razini da bi mogla kazniti silne pogreške domaćina. Trebati će dobro analizirati ovaj dvoboj kako se ne bi ponavljale pogreške protiv jačih suparnika.

Nisu dobro “morarevci” igrački počeli, istina imali su vodstvo ali su zgoditke primali “iz igre”, dok na postavljenu obranu gostiju nisu pronalazili nikakvih rješenja. Opet smo gledali spor i anemičan napad Splićana, a niti obrana nije bila na visokoj razini.

Posljedica toga bilo je i vodstvo “zvezdaša” koji su serijom od 3:0 stigli do vodstva od 5:3 i potom 6:4. ipak do kraj druge četvrtine zahvaljujući odličnoj realizaciji peteraca koje je izborio Lozina, stigli su domaćini ponovno do vodstva od 7:6.

Prijelomni trenutak zbio se u 18. minuti kada je zbog treće osobne igru napustio branič gostiju Repanović, s obzirom da je Crvena zvezda imala dva igrača manje u zapisniku (isključeni protiv OVK POŠK-a Janković i Knežević nisu imali pravo nastupa)  dogodio se očekivani pad u igri što je iskoristio izvrsno Čagalj koji je sa tri pogotka pridonio da se “mornarevci” odvoje na 11:8.

Nisu se gosti predavali, ali objektivno do kraja i nisu imali pravu priliku, manjak igrača u rotaciji, manje kvalitetnih individualaca koji bi preokrenuli rezultat i  mirni Marino Čagalj koji se ukazao kada je bilo najpotrebnije za pobjedu “mornarevaca”

Robert Radica