Uštimavanje za Jug

U iščekivanju “majke svih utakmica”, u nedjelju protiv Juga, Primorje je protiv Jadrana iz Herceg Novog, u 15. kolu Triglav Regionalne lige, pokušalo uštimati sve “instrumente”, kako bi upravo protiv Dubrovčana izvukli maksimum. Bila je Primorju dovoljna jedna četvrtina na visokoj razini, druga, da bi slomili otpor gostiju i onda mirno priveli utakmicu kraju.

Početak utakmice prilično je smiren, u stilu treninga. Nakon dva jalova napada, uspijeli su Riječani postići pogodak iz trećeg pokušaja i to s igračem više preko Radua, dozvolivši potom gostima poravnanje (Ranđić s igračem više). Nastavak je u istom stilu. Nakon propuštene prilike s igračem više, Vukičević je promašio “zicer” oči u oči s gostujućem vratarom, nakon Burićeve asistencije. Kad’ ne ide… ne ide.

Bezlična igra domaće ekipe u prvoj četvrtini. Igrači djeluju dekoncentrirano i demotivirano i svima je bilo jasno da treba ubaciti u višu brzinu kako bi se utakmica usmjerila prema pobjedi. Prvi je korak prema tom cilju učinio Šetka dalekometnim projektilom u prvom napadu drugog perioda igre. Isti je igrač povisio vodstvo Riječana na 3:1 već u sljedećem napadu. Usljedio je peterac kojeg je zaradio Krapić (Dedovićeva asistencija) a realizirao Muslim a potom i gol Vukičevića. Stvari polako dolaze na svoje a Petrović diže vodstvo Primorja na 6:1 nakon asistencije Echeniquea. Brzi kontranapad domaćina rezultirao je povećanjem vodstva na 7:1 a egzekutor je bio opet raspoloženi Šetka.

Čim su Primorjaši malo jače stisnuli gas, obrana je potpuno neutralizirala goste a i u napadu je procurilo. Nakon dugog posta (13’53”) postigli su gosti pogodak preko Ukropine. Muslim je vratio razliku na +6 ali je Ukropina opet matirao Vićana za 8:3. Vratnica je zaustavila šut Radua s igračem više. Treća je četvrtina tako pripala gostima.

U zadnjih 8 minuta dobio je priliku i Jelovina nakon standardno dobre Vićanove utakmice. Šetka asistira Buriću za 9:3, ali Hercegnovljani postižu i četvrti pogodak iz peterca kojeg je skrivio Petrović a realizirao Ranđić. Ukropina je svojim trećim pogotkom smanjio na 9:5 a nakon više neuspjelih pokušaja, Echenique je povisio na konačnih 10:5.

Ivo Vidotto