Mornar ide iz Valjeva u Split s +1

U Splitu se krojio vrh Premier lige, dok se u Valjevu odvijala borba za ostanak u ovom natjecanju, eliti regionalnog klupskog vaterpola. U Valjevu je Valis dočekao splitski Mornar u prvoj utakmici za ostanak/ulazak u Premier ligu. Nakon prvih 32 minute, jer još slijedi uzvrat u Splitu za tjedan dana, razlog više za zadovoljstvo sigurno imaju gosti iz Splita.

Pobjeda od jednog gola razlike, ma koliko minimalna bila, ipak je broj 1 – pobjeda i broj 2 – solidan zalog uoči uzvrata pred svojim navijačima.

Utakmica je bila puna obrata i samim time neizvjesnosti. Prvu je četvrtinu dobio gost, bilo je 3:1 i na kraju osme minute 5:3. U drugoj su četvrtini domaćini već dostigli Splićane, da bi u trećoj dionici u potpunosti nadmašili mornarevce. Bilo je to razdoblje u kojem gosti iz Hrvatske skoro pa cijelu četvrtinu nisu postigli gol. Iskoristio je to Valis, te je 6:7 ‘pretvorio’ u svoje vodstvo 9:7. Tek je u zadnjim sekundama ove četvrtine Mornar preko Roberta Stojanca smanjio na 9:8.

U zadnjih osam minuta novi obrat u bazenu. Prvo su Splićani s dva gola svoj zaostatak od jednog pogotka pretvorili u prednost od isto toliko, (9:10). Do dvije minute prije kraja igralo se gotovo ‘gol za gol’, s izjednačenjima (10:10 i 11:11). Mornar tada postiže dva uzastopna gola (Hrvatić i Stojanac) koji su Splićane 50-ak sekundi do kraja doveli ponovo do dva gola prednosti (13:11), ali sada i osigurane pobjede.
Ipak, za uzvrat u Splitu ostane ipak malo neizvjesniji, pobrinuo se Dragoljub Rogač koji je s igračem više smanjio na konačnih 13:12.